SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 3-0 Aripile | Perseverența a învins

2 min read

Înapoi pe iarba Bartolomeului, înconjuraţi de munţii acoperiţi de zăpadă. Din nou suporterii matinali mişunând prin jurul stadionului încă dinainte de deschiderea porţilor, din nou forfota nevăzută de pe holurile bătrânei Tribune I. Din nou T2-ul cu fularele şi eşarfele ridicate – cu FC Braşov, AS SR Braşov, Steagul Roşu Braşov sau FCM Braşov scris pe ele – din nou acelaşi cuvânt pe buzele şi în sufletele tuturor, suporteri şi jucători: Steagu’!

Acasă.

Din nou pase, curse şi centrări, exterioare din prima şi maxim două atingeri. Din nou mingea rostogolindu-se pe lângă şi peste poartă, din nou portarul Izsak la post.

Frustrare. Mai ales că victoria din tur cu 10-0 revenea cu insistenţă în memorie.

Din nou la atac şi din nou GOOOOOOOOOL STEEEEAAAAAGUUUUU’! Florin Stângă l-a găsit după jumătate de oră de joc pe Sorin Strătilă în careul advers cu o pasă peste întreaga apărare a albaştrilor, SeSe-ul aşezându-i mingea lui Horia Popa pentru deschiderea scorului.

Din nou controverse. Pe filmare se vede un offside destul de evident la Strătilă în momentul pasei, însă cum n-am fost inspiraţi să prindem în cadru şi poziţia jucătorului advers care apare după scurt timp în colţul din stânga-jos, să dăm credit asistentului.

După ce Rusu a încercat poarta înaintea golului cu un şut de la distanţă, Ţuţu i-a urmat exemplul la puţin timp după deschiderea scorului, Izsak reţinând sigur. Iar atunci când portarul a fost depăşit de minge, apărarea i-a ţinut spatele, aşa cum s-a întâmplat la şutul lui Vîrlan din interiorul careului, respins din apropierea liniei.

În repriza a doua băieţii noştri au fost şi mai insistenţi, în timp ce poarta apărată de debutantul Albert Popa a fost rareori vizitată de oaspeţi, concentraţi să continue jocul cât mai precis în apărare şi să plece de pe “Silviu Ploeşteanu” cu un rezultat onorabil.

Penalty-ul obţinut de Horia Popa a dat senzaţia că se va deschide robinetul cu goluri, însă portarul Izsak a avut ceva de spus în privinţa asta, Alin Damian fiind obligat să găsească golul în alte împrejurări.

Din nou la atac. Din nou mingea zângănind bara (Poverlovici, H. Popa), din nou Alin Damian marcând. Dubla sa din minutele 62 şi 87 a stabilit scorul final, Neamţul ajungând astfel la cota 32 în actualul sezon, iar Horia Popa la 14 pase decisive – cele mai multe.

Albert “Abi” Popa a debutat oficial pentru “stegari”, fiind integralist în meciul de sâmbătă.

Din nou trei puncte şi palme bătute şi îmbrăţişări şi zâmbete şi “islandeza”.

Bucurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Creat de stegari pentru stegari