SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 3-0 Olimpic Zărneşti | La Culoarea Galbenă!

3 min read

Poate că dacă Donose nu apăra poarta Zărneştilor, l-am fi văzut pe acesta cu fularul galben-negru la gât undeva printre suporterii T2-ului, ca de atâtea alte ori. Sau, dacă în vară dinamica evenimentelor ar fi avut alt deznodământ, poate chiar în lotul echipei noastre, a cărei poartă a apărat-o în istoricul prim meci al renaşterii “stegare”, cel de la Cristian, din 29 iulie 2017. Aşa, însă, l-am urmărit scoţând mingea din plasă după şapte minute.

Din înaltul tribunei, s-a văzut limpede că lovitura de cap a căpitanului Poverlovici nu va se va opri decât în oraşul Primul Gol Marcat de Pove de la Revenire. Când Pove înscria pe 11 februarie 2017, adică acum o eternitate, în amicalul de la Zărneşti, FC Braşov era o echipă care privea cu real optimism spre Liga 1. Între timp s-au schimbat o mulţime de lucruri, dar nu şi optimismul.


Horia Popa a ţinut să ne arate că şutul de la distanţă poate deveni o specialitate a casei. Cea mai bună apărare din campionat până la ora meciului de pe “Silviu Ploeşteanu” (doar 9 goluri primite) a fost încercat în două rânduri de Popică – o dată punându-l în dificultate pe Donose, nevoit să respingă, a doua oară şutul său trecând puţin pe lângă.

Alin Damian s-a remarcat şi el printr-o transversală superbă după o jumătate de oră de joc, în a doua repriză fiind autorul unei opere şi mai îndrăzneţe, cu un şut de la aproximativ 25 de metri. Suntem convinşi că golgeterul nostru reprofilat mijlocaş – unul care se achită admirabil de sarcini – va scutura plasa în curând în acest retur.

Între berile decarului Damian s-a infiltrat shot-ul lui Strătilă de la unşpe metri, din minutul 45, SS-ul având acum patru goluri în două meciuri, obicei pe care ne dorim să-l continue până la sfârşitul lumii, sau măcar al sezonului.

Cristi Cocan, extrem de activ pe toată durata celor 80 de minute cât a evoluat, a fost aproape de un gol spectaculos pe ecoul scandării “La Culoarea Galbenă”, însă lovitura sa cu capul din plonjon a fost insuficient de plasată pentru a modifica tabela din nou.

Onoarea de a închide scorul i-a revenit lui Alex Vîrlan, acesta finalizând elegant, cu un lat pe jos la colţul lung, contraatacul pornit din careul “stegar” de la mingea boxată de Albert Popa.


Au evoluat: 99. A. Popa – 5. Răduţoiu, 4. Poverlovici, 15. R. Damian, 2. Rusu – 20. Ţuţu, 10. A. Damian (min. 86, 9. Taraş), 7. Cocan (min. 80, 23. Popescu) – 25. Strătilă (min. 67, 11. Vîrlan), 21. E. Popa, 17. H. Popa (min. 83, 6. Căpăţână)

Au marcat: Poverlovici ‘7, Strătilă ’45 (pen.), Vîrlan ’72

Rezerve neutilizate: 13. Mutu, 24. Voicu, 14. Stângă


Cursa cap-la-cap pentru titlul Ligii a 4-a a judeţului Braşov pare restrânsă acum, odată cu această victorie, la “stegari” şi săceleni, ambele echipe fiind la egalitate de puncte şi separate doar de golaveraj.

Seria meciurilor tari continuă cu deplasarea la Inter Tărlungeni de pe 14 aprilie (ora 11 fix), pe data de 21 aprilie urmând să jucăm în Bartolomeu cu Inter Cristian.

Dacă “stegarii” vor reuşi în cursul acestor meciuri să rămână fără gol primit şi, mai mult, să-l marcheze pe al 100-lea (acum au 95), ei bine, asta vom afla doar fiind alături de ei şi acas’ şi-n deplasare. Mă rog, invers, dar aţi prins ideea.

Hai, Stegarii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Creat de stegari pentru stegari