SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Zece, douăzeci, treizeci… suta? | “Stegarii” spre record

2 min read

Băieţii noştri au şansa în această sâmbătă, 21 aprilie, să devină primii “stegari” din istorie care marchează 100 de goluri într-un sezon competiţional. Vom întâlni în etapa a 20-a a Ligii a 4-Braşov Inter-ul din Cristian (citeşte aici avancronica), iar cele 31 de goluri primite de oaspeţi până acum (cele mai multe din top 4) ne fac optimişti cu privire la atingerea sutei în weekend. Avem nevoie doar de două goluri.

De-a lungul anilor, băieţii în galben-negru/alb-albastru s-au apropiat cel mai mult de sută în cursul sezonului 2007-2008, când reveneau în prima ligă marcând 81 de goluri în 34 de meciuri. În acea vară a fost doborât recordul de 52 ani stabilit în toamna lui 1956 de trupa lui Silviu Ploeşteanu, care cu 78 de goluri în 26 de meciuri promova pentru prima dată în prima ligă a României.

Pe lângă propriul loc în cartea de istorie “stegară”, galben-negrii caută să devină şi a 5-a echipă din ultimele opt sezoane de L4 care marchează 100 de goluri. Civitas Făgăraş (101 în 2011 şi 142 în 2012), Inter Cristian (108 în 2014 şi 110 în 2015), Olimpic Zărneşti (106 în 2014) şi AFC Hărman (124 în 2015) sunt membrii actualului club. Deci, care sunt “stegarii” ce vor scutura plasa sâmbătă?

Ştim, vă întrebaţi de ce apare şi Piticu’ acolo. Explicaţia este simplă: “Piticule, cine zici că dă golul 100?” – “Cum cine? Eu!”.

Restul băieţilor au fost implicaţi în majoritatea golurilor marcate în acest retur, aşa că ei, împreună cu încrederea de sine a Piticului, sunt suspecţii de serviciu pentru marcarea golurilor 99 şi 100 în acest campionat.

Neamţu’ Damian a avut un tur în care a tras la foc automat, primăvara găsindu-l în linia de mijloc, dar la fel de hămesit după goluri. Ema Popa, deşi a bagăt-o-n aţe o singură dată, a produs alte patru prin penalty-urile obţinute, şi convertite de SeSe: “Dacă la 1-0 avem penalty, atunci puteţi sta liniştiţi”. Horia Popa, cel mai bun pasator decisiv din ligă, n-ar vrea nici el să rateze ocazia celebrării golului 100 pe gard împreună cu suporterii.

Dar, stai! Că şi mijlocaşul central Cristi Cocan (Coco – pentru prieteni) zice că şi-a exersat şutul pentru acest moment special. “Sper să dau eu golul o sută”, ni s-a confesat Power Ranger-ul roşu, care până acum are 5 reuşite şi 6 pase decisive.

Nu în fiecare sezon ai ocazia să-ţi vezi echipa favorită marcând o sută de goluri, aşa că sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 11:00, sperăm să sărbătorim cât mai mulţi live această bornă. Biletele încep de la 5 lei, iar copiii sub 14 ani beneficiază de intrare gratuită.

Hai, Stegarii!!!

Creat de stegari pentru stegari