SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

STEAGUL RETRO | Attila Hadnagy – tunarul din Covasna

3 min read
Attila Hadnagy (stânga) alături de Răzvan Lucescu în toamna anului 2007

Înainte de a deveni directorul general al echipei de fotbal din orașul natal, Sepsi Sf. Gheorghe, Attila Hadnagy a fost golgeterul și unul dintre favoriții fanilor stegari în sezonul ultimei promovări în Liga 1, cea din primăvara anului 2008.

Adus sub Tâmpa de la Petrolul Ploiești de către Răzvan Lucescu, antrenorul de-a atunci al vechiului FC Brașov, Hadnagy a sărbătorit primul său gol în galben-negru fix cu o săptămână înainte să împlinească 27 de ani. Era 1 septembrie 2007, iar numărul 9 stegar închidea tabela pe stadionul Silviu Ploeșteanu contra echipei Dinamo II București (3-0) printr-o lovitură de cap.

Au urmat alte 23 de goluri pentru Attila Hadnagy în acea campanie care a readus în Steagul în prima liga după trei sezoane de absență, covăsneanul scriind și câteva pagini de istorie pe parcurs.

1 octombrie 2007 – Attila Hadnagy (prim-plan) și colegii săi sărbătoresc alături de suporterii stegari victoria cu 5-3 în fața echipei FCM Bacău.
7 aprilie 2008, fostul stadion Tractorul – Attila Hadnagy se bucură după marcarea celui de-al 20-lea gol în tricoul stegar (FC Brașov 1-0 Prefabricate Modelu).

Atacant agil și cu un plasament excelent, Hadnagy a devenit în sezonul 2007/08 primul stegar după 52 de ani care a marcat trei hat-trick-uri într-un an competițional, apropiindu-se de recordul all-time de patru triple stabilit în ediția 1956 a ligii secunde de Nicolae Proca.

Iese în evidență meciul din deplasare cu FCM Bacău, de pe 1 octombrie 2007, în care Hadnagy a înscris de trei ori cu capul, fiind singurul stegar din istorie care a reușit să semneze astfel o triplă. Deși nu era cel mai înalt atacant din lotul Brașovului, jocul de cap a lui Hadnagy a ridicat suporterii în picioare de o mulțime de ori.


YouTube player
  • a fost al doilea meci consecutiv în care Attila Hadnagy a marcat o triplă, după cel cu Dunărea Galați (6-0) de pe 22 septembrie. Al 3-lea hat-trick al sezonului respectiv a fost reușit în primăvară, pe 7 mai 2008, într-un 4-0 cu FC Botoșani.

  • Hadnagy Attila – 148 de apariții / 39 de goluri

Echipa de sub Tâmpa i-a oferit lui Atti șansa debutului pe prima scenă a fotbalului românesc, iar acesta a adăugat celor 24 de goluri marcate în liga secunde alte 13 în Liga 1 (actuala Superligă) și două în Cupa României până la finalul anului 2012. Primul său gol în actuala Superligă l-a marcat spre finalul meciului cu CS Otopeni de pe 28 august 2008, când a finalizat cu capul un corner.

10 iunie 2009 – Attila Hadnagy îl învinge pe Costel Pantilimon în minutul 90 și Steagu’ bate acasă FC Timișoara cu 1-0 în ultima etapă a sezonului 2008/09. A fost abia al 3-lea gol pentru covăsnean în acel campionat. El a mai marcat și contra celor de la CFR Cluj (1-1).

După ce s-a despărțit de vechiul FC Brașov la sfârșitul turului ediției 2012/13, Hadnagy a contribuit la prima promovare din istoria clubului FC Botoșani în Liga 1, marcând mai apoi chiar contra stegarilor de două ori.

Attila Handagy și-a încheiat cariera de jucător în mai 2019, după trei sezoane în tricoul lui Sepsi Sf. Gheorghe, având o contribuție esențială la promovarea în primul eșalon, marcând 24 de goluri în ediția 2016/17.

Meciul dintre vechiul FC Brașov și Sepsi Sf. Gheorghe de pe 3 decembrie 2016 a fost ultimul când Hadnagy și-a întâlnit fosta echipă. În partida tur Atti a marcat o dublă în înfrângerea cu 2-3 a celor de la Sepsi. Unul din goluri a fost înscris, bineînțeles, cu capul.

21 iulie 2017, stadionul Silviu Ploeșteanu – După aproape zece ani de la debutul în elita fotbalului românesc cu vechiul FC Brașov, orașul de sub Tâmpa a însemnat din nou acasă pentru Attila Hadnagy când echipa din orașul său natal, Sepsi Sf. Gheorghe, a disputat primul meci din istorie pe teren propriu în Superligă (2-1 cu Juventus București).

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


În caz că ai ratat

Creat de stegari pentru stegari