SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 4-1 Inter Cristian | La atac, “stegari”!

3 min read

Băieţii noştri au organizat şarje spre careul cristolovenilor încă din prima secundă a meciului, dorindu-şi parcă să-i oftice pe cei care au întârziat la stadion de ratarea golului 100.

Apărarea oaspeţilor a depus un efort generos în minutele de început, reuşind să ţină elanul “stegarilor” în afara careului de 16 metri. Toate bune din punctul lor de vedere până când Răzvan Damian l-a deschis pe Horia Popa în banda stângă cu o pasă exactă pe jos, mijlocaşul centrând apoi din prima, cu exteriorul, pe capul unui Alin Damian desprins din marcaj ca un fluture din cocon. Una la zero pentru galben-negri şi, după cum se desfăşurau lucrurile în teren, era evident că e doar o chestiune de timp până vom celebra al 100-lea gol stagional.


În minutul 21, căpitanul Răzvan Damian a stat la baza plecării unei noi acţiuni decisive, de această dată găsindu-l pe Cristi Cocan, plecat în sprint spre poarta adversă. Scăpat de tackling şi ajuns în colţul careului de şase metri, Coco ar fi putut finaliza chiar el, însă a ales calea altruismului, pasându-i în faţa porţii lui Emanuel Popa care, cu latul stâng, a devenit marcatorul golului cu numărul 100 din acest campionat.

Peste doar 3 minute, o nouă minge aşezată pe un platou de argint îi era servită lui Ema, de data asta de către Strătilă, fiind astfel stabilit deznodământul meciului după mai puţin de jumătate de oră de joc.


Au evoluat: 99. Albert Popa – 5. Ciprian Răduţoiu, 6. Laurenţiu Căpăţână (’84, 22. Raul Toader), 15. Răzvan Damian, 2. Raul Rusu (’64, 24. Adrian Voicu) – 20. Alexandru Ţuţu, 7. Cristi Cocan (’78, 11. Alex Vîrlan), 10. Alin Damian – 25. Sorin Strătilă (18. Răzvan Zota), 21. Emanuel Popa, 17. Horia Popa


Inter Cristian a demonstrat în minutul 27 de ce au al 3-lea cel mai bun atac din ligă, golgeterul Mihai Feraru finalizând printr-o elegantă scăriţă cea mai consistentă acţiune ofensivă a echipei sale. Până la pauză, “stegarii” au ţinut alertă apărarea oaspeţilor prin câteva şuturi din afara careului (Horia Popa şi Răzvan Damian), în vreme ce tuşierul de pe partea T2-ului, Mihai Mitarcă, a preferat să ridice fanionul la orice fază mai la limită, decât să fie acuzat că ne-a favorizat pe motive de simpatii galben-negre. Pentru că, da, Miţă e “stegar” de-al nostru, şi el picurând câteva lacrimi în de neuitata seară de 11 mai 2011.

După pauză, “stegarii” s-au dus cu şi mai mult avânt spre poarta adversă, însă doar o singură dată au reuşit să modifice tabela. S-a întâmplat în minutul 67, când Horia Popa a transformat penalty-ul obţinut de Sorin Strătilă. Celălalt Popa din atac, Ema, reuşit apoi un hattrick de ratări, astfel că scorul final de 4-1 putem spune că este unul destul de lejer.

Pentru noi urmează sâmbăta aceasta, pe 28 aprilie, deplasarea la Codlea, apoi trei meciuri cu adversari din partea inferioară a clasamentului. Vezi aici programul complet.

#SteagulRenaşte prin noi!

Creat de stegari pentru stegari