SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 3-2 FK Miercurea Ciuc | Revenirea lui Ema Popa

3 min read

La fel ca meciul-test din februarie (4-2 pentru noi), şi această partidă a fost spectaculoasă şi cu multe goluri, scorul putând fi şi mai bogat în reuşite, în special dacă băieţii noştri ar fi fost mai lucizi la finalizare. A fost prestaţie bună a băieţilor noştri în faţa vice-campionilor ediţiei precedente din Seria 1 a Ligii a 3-a.

Vezi rezumatul video


Meciul a început cu ciucanii activând sus în terenul nostru, testându-ne din plin imaginaţia ofensivă. După ce Emanuel Popa l-a încercat cu un şut din interiorul careului mare pe Sonogy Pál, acelaşi atacant a produs puţine minute mai târziu deschiderea scorului (26), reluând cu capul centrarea perfectă a lui Ciprian Răduţoiu.

Oaspeţii au egalat repede, printr-o excelent plasată lovitură de cap a Hodgyai László, iar în succesiune la fel de iute a urmat o altă ratare “stegară”, Ema Popa reluând cu stângul, pe lângă vinclu, centrarea pe jos a lui Radu Leonte. Tot Ema s-a aflat în prim-planul ultimului atac al reprizei, Sonogy plonjând curajos la picioarele sale pentru a reţine mingea.

Au evoluat: Albert Popa – Ciprian Răduţoiu, Andrei Poverlovici (căpitan), Răzvan Damian, Adrian Voicu – Marius Burlacu, Alexandru Ţuţu, Radu Leonte – Vlad Boţia, Emanuel Popa, Ştefan Răchişan

Au mai intrat în repriza secundă: Andrei Maxim (portar), Sorin Strătilă, Cristi Cocan, Carlo Danciu, Alexandru Avram (nou-sosit de la Oţelul), Răzvan Dragomir, Abdul Aziz, Raul Toader şi Ştefan Nicolau

Au absentat: Raul Rusu (accidentat) şi Horia Popa (învoit)


Repriza a doua a început exploziv, cu “stegarii” forţând aceeaşi vulnerabilă zonă centrală a defensivei ciucane, şi marcând în minutul 48 prin Ema Popa, care a finalizat cu exteriorul, pe jos, precisa pasă a juniorului Carlo Danciu.

Coliziunea dintre Andrei Poverlovici şi György Arthur din minutul 55 a provocat momente de nelinişte pe stadion, cel din urmă fiind lovit cu gheata în gură de Pove, în urma unei încercări de degajare. Intervenţia promptă a medicului George Vişănescu l-a repus pe picioare pe fotbalistul oaspete, care a fost apoi preluat de ambulanţă. În locul lui Poverlovici, eliminat, a fost introdus juniorul Raul Toader.

Din lovitura liberă care a rezultat, ciucanii au fost aproape de egalare, însă şutul lui Bajko de la aproximativ 20 de metri a lovit interiorul stâlpului stâng al porţii lui Abi, ricoşând pe linie şi apoi în afara zonei periculoase. “Stegarii” au răspuns prin Ema Popa, al cărui şut n-a mai găsit însă spaţiul porţii, fiind blocat de un fundaş.

Au urmat momente de dominare galben-neagră la poarta adversă, cea mai mare ocazie fiind lovitura de cap a lui Avram, respinsă de Hórvath în corner, acelaşi portar intervenind curajos câteva momente mai târziu la picioarele lui Strătilă. N-a mai avut ce face în minutul 75, la lovitura de cap a lui Toader din trei metri, scăpat din marcaj. Despre Avram putem spune că s-a integrat bine în echipă, dat fiind că a fost primul său meci, pasele şi devierile sale mereu oferindu-le coechipierilor un nou pas în proiectul “haide, Steagu’, dă-le gol!”.

Cea mai frumoasă fază a meciului a avut loc în minutul 81, când Hórvath a avut din nou un reflex bun, respingând şutul din centrul careului, de la 10 metri, venit după o construcţie pornită de la Andrei Maxim, în care au mai fost implicaţi Danciu, Strătilă şi Răduţoiu.

Încurajat de jocul bun de picior de până atunci, Max a vrut să încerce şi lucruri mai fine, însă a sfârşit prin a-i pasa elegat unui adversar în minutul 87, Magyari Szilard stabilind scorul final la 3-2.

Pentru “stegari” urmează alte patru meciuri-test până la începerea campionatului:

4 august, sâmnbătă, ora 11:00, pe “Silviu Ploeşteanu” (Tineretului), vs. AFC Hărman (L3)

8 august, miercuri, ora şi locul urmează să fie anunţate (probabil la Tărlungeni), vs. FC Afumaţi 2 (L3)

11 august, sâmbătă, ora 11:00, pe “Silviu Ploeşteanu”, vs. Gauss Bacău (nou-promovată în L3)

18 august, sâmbătă, ora 17:00 sau 18:00, pe “Silviu Ploeşteanu”, vs. Cetate Râşnov (L3) – la acest meci ne vom prezenta şi lotul de jucători şi staff-ul tehnic cu care în ediţia 2018-2019 vom ataca promovarea în Liga a 2-a

Creat de stegari pentru stegari