SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 1-0 AFC Hărman | Ocazii multe, gol din penalty

3 min read

În, probabil, cea mai cea zi de vară care a luat oraşul în braţe anul ăsta, “stegarii” au căutat în permanenţă să creeze culoare spre poarta apărată de fostul “stegar” Bogdan Căucă şi apoi de Sima.

Şi-au atins scopul abia în ultimele 20 de minute ale meciului, după ce cursa de 40 de metri a lui Ştefan Răchişan din flancul stâng, pe latura T1, s-a încheiat cu o pasă perfectă de la marginea careului mare către Emanuel Popa, acesta fiind agăţat de Sima, VAR-ul nostru confirmând lovitura de pedeapsă acordată de arbitru.

Vezi rezumatul video

Era minutul 73 când Vlad Boţia a convertit penalty-ul. Acesta a tras în dreapta portarului, Sima a plonjat bine, însă şutul lui Duţu a avut suficientă forţă cât să scuture plasa.

Faza golului nu a fost singura acţiune care a pus la încercare defensiva oaspeţilor. Seria ocaziilor a debutat cu şutul de la distanţă al lui Adrian Voicu, reţinut cu siguranţă de Căucă, acesta evidenţiindu-se apoi la capul lui Boţia din interiorul careului – respingând mingea de sub transversală, şi la voleul din întoarcere al lui Ema Popa, când iarăşi s-a întins la maximum pentru a deturna golul.

“Cât de fain era dacă-mi intra şutul ăla?”, reflecta Ema la vestiar după meci. Fain? Ar fi fost demenţial!

Cocan şi Boţia au completat repriza cu două şuturi din exteriorul careului mare, primul fiind reţinut de Căucă, iar cel de-al doilea respins acrobatic de sub bară.

Au evoluat: Albert Popa – Adrian Voicu, Raul Toader, Răzvan Damian, Marius Burlacu – Cristi Cocan, Alexandru Ţuţu, Radu Leonte – Vlad Boţia, Emanuel Popa, Sorin Strătilă

Au mai intrat: Andrei Maxim (portar), Carlo Danciu, Răzvan Dragomir, Ştefan Nicolau, Ştefan Răchişan, Alexandru Avram şi Sebastian

Au absentat: Andrei Poverlovici, Ciprian Răduţoiu şi Raul Rusu (uşor accidentaţi), Horia Popa (învoit)

În repriza secundă, nou-intratul Răchişan a dat cu nişte esenţă de efervescenţă peste meci după o primă incursiune spectaculoasă în flanc – preluare pe piept şi dribling – doar că centrarea a fost niţel prea puternică.

Primul şut periculos spre poarta apărată acum de Sima i-a aparţinut lui Ema Popa. Succesul la public al acestui prim duel Popa-Sima a cerut turnarea a încă două noi episoade: cu piciorul, la firul ierbii, Sima respinge şutul lui Ema din interiorul careului, apoi deviază încercarea de lob cu un centimetru pe lângă stâlpul stâng al porţii.

Până la urmă, golul din penalty a răsplătit cu o victorie jocul bun al băieţilor, poarta noastră nefiind în nici un moment al meciului periclitată.

În săptămâna care urmează vom mai disputa două meciuri-test. Mai întâi miercuri, 8 august, cu FC Voluntari II de la ora 10:30, apoi sâmbătă, 11 august, cu nou-promovata în L3 Gauss Bacău de la 11 fix.

#Steagul Renaşte prin noi

Creat de stegari pentru stegari