SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 2-1 Cetate | Bravo, ai stil!

3 min read

În jur de 50 de brașoveni au luat drumul Tărlungeniului sâmbătă dimineață interesați doar de mecanica echipei antrenată de Florin Stângă, Lucian Petre și Andrei Șanta, unii cochetând în intimitatea proprie cu planul de a ataca și faimoșii mici din târgul auto. Cine a crezut că în pauza meciului își va putea satisface capriciul culinar în timp util pentru startul reprizei secunde, acela să spună mulțam fain că nu va trebui să se mulțumească doar cu povestiri despre cum a dat Steagul golul victorios.

Pauza dintre reprize în toate meciurile test de până acum s-a redus la un respiro de cinci – hai, uneori cu indulgență zece minute. Pentru că e cam răcoare și hai să-i dăm drumul.

Alin Damian, după accidentarea suferită în debutul perioadei de pregătire, s-a prezentat cu primele contribuții ale noului an. În minutul 33 a controlat cu calm în careu mingea pe care apoi a trimis-o cu latul în colțul lung.

Utilizat în linia de mijloc, „Neamțul” s-a mișcat bine de tot, furnizând atât pase utile – la un moment dat și decisive – cât și contribuind constant la ideile ofensive.

Al 3-lea eurogol al iernii (Sorin Marin) ne-a anulat avantajul la trei minute după pauză, acesta fiind de altfel și unicul șut pe poartă al râșnovenilor. Dar Horia Popa a zis că „nu-i nimic, le mai dăm unul”. În fond, era vorba doar ca „stegarii” să nu se precipiteze în atac iar golul, inevitabil, se va produce. Construind cu calm, galben-negrii au găsit noul gol peste aproximativ zece minute, Horia Popa punând capul la capătul unei frumoase acțiuni colective, pornită practic de la determinarea lui Poverlovici de a ține mingea în careul advers. Deși albaștrii au crezut în prima fază că au reușit să degajeze atacul, Strătilă și Țuțu le-au subminat ușurarea, recuperând rapid mingea. SeSe-ul (Sorin Strătilă) a inițiat apoi un un-doi cu Răduțoiu. Un dribling elegant cu dreptul al acestuia în tușă și o pasă cu stângul spre Damian. Și-a venit cireașa sub forma unei centrări din prima pe fruntea lui Horia Popa, feblețea tribunei brașovene asigurându-și un pupic pe obraz de la Florin Stângă.

Emanuel Popa a avut o șansă bună de 3-1, însă cea mai mare oportunitate i-a aparținut lui Cristi Cocan care a reluat o centrare cu capul în transversală de la șase metri. Pe final de meci râșnovenii au reușit să adune niște minute în terenul nostru, însă fără vreun impact.

Au evoluat: A. Popa (46 Mutu) – Răduțoiu, Poverlovici, R. Damian, Rusu (70 Căpățână) – A. Damian (80 Taras), Țuțu (80 Dumitraș) Vîrlan (60 Cocan), Strătilă (70 Popescu), E. Popa (85 Toader), H. Popa.

Ultimele trei meciuri confirmate până la începerea returului Ligii a 4-a Brașov sunt următoarele

  • 24 februarie, ora 11:00, la Târgu Secuiesc, cu KSE Târgu Secuiesc – locul 5 în Seria I
  • 3 martie, idem, sperăm că pe „Silviu Ploeșteanu” (Tineretului), cu FK Miercurea Ciuc – locul 3 în Seria I, la un punct de lider.
  • 10 martie, ora 11:00, la Tărlungeni, cu Inter Tărlungeni – locul 7 în Liga a 4-a Brașov

Hai, Stegarii!

P.S. dacă ați urmărit rezumatul, ați înțeles de unde s-a inspirat subtitlul acestei cronici. Dacă sunteți în imposibilitatea de a urmări cu sunet rezumatul și nu mai aveți răbdare până veți putea băga sunetul mai tare – la un moment în prima repriza băieții noștri au reușit să lege o frumoasă serie de pase, oferindu-i lui Florin Stânga o singură opțiune: bravo, bravo, bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Creat de stegari pentru stegari