SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 0-1 Petrolul | Cronica meciului

2 min read

„Găzarii” ne-au învins în minutul 90 grație penalty-ului transformat de Sergiu Arnăutu, pe care portarul Cristi Balcan (14 ani) a fost aproape de a-l apăra.

Copiii Orașului au început testul cu Petrolul într-o atipică stare ofensivă, Florin Stîngă, Rareș Enceanu și Horia Popa ratând în primele 12 minute deschiderea scorului. Apostolachi a fost la post pentru șuturile lui Stîngă, din careu, și Enceanu, din afara careului, Horia trimițând cu capul peste poartă din șase metri.

Oaspeții au oferit replica la poarta lui Maxim în minutul 19, Mario Bratu șutând peste transversală de la 16 metri. Peste numai un minute, același număr 8 petrolist a semant cea mai mare ocazie a reprizei, lovind stâlpul stâng cu un șut de la 12 metri.

Cele două echipe tinere au continuat să joace într-un ritm susținut până spre minutul 30, „stegarii” manifestând o anumită dominare în fața divizionarei secunde. „Găzarii” au început apoi să mute jocul tot mai mult spre poarta „stegară”, însă apărarea ermetică a galben-negrilor nu le-a permis să mai creeze pericol până la fluierul pauzei.

La reluare, „stegarii” s-au dedicat în totalitate defensivei, rezistând cu brio atacurilor tot mai intense lansate de ploieșteni. Și când jucătorii de câmp au fost depășiți de minge – lucru rar – a intervenit piciorul salvator al tânărului portar Cristi Cîșlariu, care în minutul 85 a refuzat deschiderea scorului.

În acel moment „stegarii” îi aveau deja în teren pe Alex Mitroi (15 ani) și Luca Gomboș (14 ani fără o lună), peste numai un minut aceștia fiind acompaniați de Alex Toderașcu și portarul Cristi Balcan, ambii 14 ani. Copiii au arătat mult curaj și tupeu, iar Cristi a fost chiar aproape de a para lovitura de pedeapsă din minutul 90 prin care Arnăutu a semnat victoria oaspeților.

A fost, peste toate, o evoluție solidă a brașovenilor, care au demonstrat o creștere în nivelul de exprimare și atitudine.

Pe 14 iulie, de la ora 18:00, „stegarii” revin în iarba de pe stadionul Silviu Ploeșteanu, când vor înfrunta echipa de ligă a 4-a Rapid București Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului, susținută de suporterii vișinii din T2ul giuleștean. Acest meci va marca doi ani de la startul proiectului #SteagulRenaște și, de asemenea, continuă celebrarea celor 80 de ani de când Steagu’ debuta în competiţiile oficiale.

Creat de stegari pentru stegari