SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 0-1 Cetate Râşnov | Cronica meciului

3 min read

Aliniind o echipă compusă din şapte jucători sub 20 de ani în prima repriză, şi unsprezece sub acelaşi prag în a doua repriză, “stegarii” au ţinut piept miercuri după-amiază pe ICIM Cetăţii Râşnov, echipă în a cărei componenţă s-au răgăsit o mulţime de fotbalişti care, până nu de mult, au fost adulaţi de publicul de pe “Silviu Ploeşteanu”.

De altfel, cu bine remarca înaintea meciului ex-stegarul Alex Vîrlan (17 goluri şi 18 pase decisive în sezonul 2017-2018) “cei de la Hărman trebuie să mai ajungă la teren şi suntem toţi” – referindu-se la contingentul “stegar” format şi acolo, şi care avea meci cu Kids Tâmpa U17 de la ora 16:00.

Au evoluat în prima repriză: Maxim – Horhocea*, Tălmaciu*, Toader (înlocuit cu Abdul Aziz* după ce s-a accidentat), Dumbravă – Marin*, Stângă, H. Popa – Taraş*, Danciu*, Sandu*

*jucătorii cu steluță sunt cei sub 20

Acceptând dominarea teritorială a albaștrilor, galben-negri s-au apărat cu calm, iar când vizitatorii au găsit puțin spațiu pentru amenințarea porții, Maxim a fost pe poziție.

Horia Popa a fost în prim-planul acțiunilor noastre ofensive din prima repriză. În debutul meciului s-a lansat într-o șarjă care se putea încheia cu un penalty în favoarea noastră, iar spre finalul reprizei a nimerit transversala de la unsprezece metri lateral stânga cu o foarfecă spectaculoasă.

În repriza secundă, un și mai tânăr prim XI “stegar” a continuat să le dea de furcă râşnovenilor, care ocupă locul 5 în Seria a 5-a a Ligii a 3-a.

Au evoluat în repriza a doua: Câşlariu* – Arteni*, Renţa*, Aziz*, Sburlea* (’75 Dragomir*) – Crihan*, Ştefan Radu*, Grideanu* – Stoian, D. Popa*, Haidău (’75 Zota*)

După ce fundaşul dreapta Răzvan Arteni a deturnat în ultima clipă mingea de pe şutul ex-golgeterului “stegar” Alin Damian, copiii oraşului s-au lansat într-un contraatac pe traseul Dragoş Popa – Robert Crihan – Ştefan Radu, ce ar fi meritat o soluţionare mai bună din partea lui Alex Haidău, care s-a grăbit să şuteze din marginea careului mare.

Robert Crihan a fost el apoi la finalizarea unei acţiuni iniţiată chiar de recuperarea sa la mijlocul terenului în faţa ex-stegarului Alex Ţuţu. Triunghiul de pase cu Adrian Stoian şi Dragoş Popa l-a lansat pe Crihan spre poarta lui Tănase, acesta nemaigăsind suflul pentru o finalizare mai hotărâtă.

O neatenţie în apărare în minutul 67 a adus mingea în careul nostru, fundaşul central Eduard Renţa oprindu-l prin fault pe Staicu. Dobre a transformat cu emoţii lovitura de pedeapsa, Cristi Câşlariu fiind aproape să respingă şutul.

Deşi învinşi în acest al treilea meci test, am plecat de la ICIM cu o mulţime de aspecte pozitive şi încurajatoare.

Mi-au plăcut copiii super mult azi! Atitudine, determinare, au avut de toate. Dacă o ţin tot aşa, o să fim bine!

Horia Popa la finalul meciului

Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 13:00, ne revedem pe acelaşi teren pentru testul cu ACS Prejmer, ocupanta locului 5 în Liga a 4-a Braşov.

___ 
#SteagulRenşte prin noi! – susţine şi tu proiectul devenind membru cotizant pe patreon.com/srbrasov

Creat de stegari pentru stegari