SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Scrisoare deschisă Florin Dîrvăreanu

2 min read

Aș vrea să vă spun o întâmplare. Eram imediat după o victorie dramatică, iar în drumul spre casă, intrasem scurt la Lidl ca să cumpăr ceva. Eram printre galantare când m-a sunat un apropiat să mă felicite. Văzuse dăruirea echipei, mai presus de scorul favorabil de pe tabelă. I-am mulțumit și am exclamat: “Eu pentru astfel de meciuri trăiesc!”.

În clipa imediat următoare, aud în spatele meu: “Și eu, la fel!”

Am întors capul, era un suporter al galben-negrilor. Chiar dacă nu l-aș mai recunoaște dacă l-aș vedea, știu că e un suporter adevărat, așa cum există încă mulți alături de noi. Aceia care văd dăruirea și abnegația dincolo de erorile contextuale care uneori ne costă în palmares.
Eu sper că suporterii adevărați și oamenii de fotbal au văzut mai presus de doar un punct obținut. Au văzut devotament, au văzut străduință, au văzut erori usturătoare, au văzut execuții de excepție concretizate sau neconcretizate… au văzut spectacol.


Pentru părțile bune și pentru emoțiile constructive îi felicit pe băieți! La părțile mai puțin bune, vă promit că vom lucra în continuare pentru a le remedia. Câți dintre noi/voi pot spune că sunt infailibili la locul de muncă? Până la urmă, suntem cu toții oameni, nu roboți. Dar ne dorim să evoluăm și o vom face!

“Fotbalul trebuie jucat cu zâmbetul pe buze”, declara recent Mihai Ion, pentru că “atașamentul suporterilor a rămas la fel”, cum observa Horia Popa. “Singurul rezultat pe care îl căutăm la fiecare meci este victoria”, spunea Ștefan Răchișan, pentru că “atât eu cât și restul echipei am plecat să țintăm primele locuri”, avea să-l completeze Carlo Danciu.

Acestea sunt numai câteva gânduri, verbalizate de cei care au fost intervievați recent. Ei vorbesc în numele nostru, al tuturor. Iar împreună, vom reuși! Trebuie doar să depășim sincopele care ne macină (d)in interior, să fim uniți, onești cu noi înșine și cu ceilalți. Să ne pregătim și să jucăm un fotbal curat care să bucure prin actul în sine.

Hai, Steagu’!

Florin Dîrvăreanu

Creat de stegari pentru stegari