SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Pucioasa 2-2 Steagu’ | Cronica meciului

3 min read

Şapte debutanţi. Cinci jucători sub 18 ani în echipa de start. Trei au mai intrat pe parcurs. Unsprezece jucători în total sub 20 de ani.

Primul XI: 99. Abi Popa (19 ani) – 2. Sergiu Pârvulescu (15 ani), 4. David Tălmaciu (16 ani), 5. Eduard Renţa (16 ani), 19. Răzvan Dragomir (17 ani) – 14. Florin Stângă (40 de ani), 10. Cătălin Grigore (19 ani), 8. Robert Marin (16 ani) – 17. Horia Popa (25 de ani), 23. Adrian Stoian (21 de ani), 9. Carlo Danciu (19 ani)

Au mai intrat: 26. Dragoş Popa (17 ani fără o lună), 11. Răzvan Mitroi (35 de ani), 29. Dragoş Sandu (16 ani), 7. Nicolas Antone (16 ani recent împliniţi)

Practic, nu ştim cum să vă zicem că s-a terminat 2-2 pentru noi, un rezultat care ne dă speranţe pentru această primăvară.

_____

Sergiu Pârvulescu, căpitanul Naţionalei României sub-16 declara într-o parcare de la Timişu de Jos, după o scurtă şuetă cu un grup de suporteri, că nu i-au tremurat nicium picioarele pe teren.

Şi asta a fost valabil pentru toţi băieţii.

Cel mai elocvent exemplu a fost perspicacitate cu care Danciu a speculat o pasă în spate a unui fundaş advers, lobându-l apoi de la circa 17 metri pe portarul ieşit prin alunecare. Delir pe teren şi în tribuna “stegară” de pe dealul Patrana, şi un sprint a lui Danciu direct la gard pentru a uni fericirea.

Abi Popa a deviat egalarea gazdelor peste transversală cu vârfurile degetelor, apoi Horia Popa şi Florin Stângă au ratat două ocazii mari de majorare, Stângă şutând cu exeriorul de la aproximativ 25 de metri pe lângă.

Horică a obţinut în minutul 35 un penalty, pe care tot el l-a transformat fără vreo emoţie – şut în stânga portarului, plecat în dreapta, şi ne-am dat seama în acel moment că suntem pe locul 2 în clasamentul seriei!

Peste doar 3 minute, gazdele au beneficiat de propriul lor penalty, după o intervenţie aşa şi-aşa a lui Eduard Renţa. După meci, fundaşul nostru central considera că decizia arbitrului ar fi putut să meargă şi în favoarea noastră.

Oftică şi frustrare cât cuprinde după ce Abi a fost aproape de a bloca lovitura de pedeapsă.

În repriza a doua, cu vârful Stoian retras fundaş central în locul lui Renţa (cartonaş galben în urma penalty-ului), Copiii Oraşului au acceptat dominarea gazdelor şi s-au rezumat la un joc de apărare, pe care l-au practicat cu mult calm.

Câteva intervenţii inspirate din partea lui Abi sau a fundaşilor şi nişte noroc au făcut să cedăm un singur gol, cu 12 minute înainte de final, când Marina ne-a scuturat plasa printr-un şut frumos de la marginea careului de 16 metri.

Gazdele puteau desăvârşi răsturnarea de scor în prelungirile meciului, în urma unei neînţelegeri între fundaşii noştri, însă şutul din 7 metri al unui adversar s-a dus pe lângă vinclul stâng.

Oftatului de uşurare i-a urmat la scurt timp fluierul final, fiind al 2-lea rezultat de egalitate pe care clubul nostru îl obţine în deplasare sezonul acesta.

Ţinând însă cont de toate evenimentele mai puţin fericite de care familia “stegară” a avut parte în ultimele luni, nu degeaba jucătorii şi suporterii au cântat împreună după meci minute bune. Uneori, victoriile nu au nimic de-a face scorul.


___ 
#SteagulRenşte prin noi! – devino parte din familie pe patreon.com/srbrasov

Creat de stegari pentru stegari