SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Prezentare Ion Gurgu – managerul clubului SR Brașov

3 min read
Ion Gurgu – managerul clubului SR Brașov, pozând cu eșarfa omagială „Pescaru-Györffy” / FOTO: Mihai Catargiu

Ion Gurgu activează încă din a doua parte a lunii august ca manager al SR Brașov, iar clubul nostru se bucură să-l poată prezenta astăzi fanilor pe omul care se îngrijește de bunul mers al tuturor activităților de zi cu zi ale echipei.

Absolvent al Colegiului Național Andrei Șaguna, promoția 1985, și al secției de Automobile Rutiere din cadrul Facultății de Mecanică a Universității Transilvania, Ion Gurgu a decis să se alăture proiectului Steagul Renaște după ce a fost „plăcut impresionat de calitatea umană a celor pe care i-am întâlnit în actuala structură a clubului, oameni animați doar de gânduri sportive și bune intenții, oameni care dau și fac totul pentru sport și performanță și nu iau nimic în schimb. În aceste condiții procesul de acomodare a fost unul relativ simplu, deoarece am rezonat direct pe aceeași frecvență”.

După ce și-a petrecut junioratul la CSȘ Steagul Roșu Brașov, Ion Gurgu a debutat la seniori în 1989 sub culorile celor de la Metrom Brașov, avându-l ca antrenor pe legendarul Gabi Stan. În 1992 a plecat în Belgia, evoluând la nivel semi-profesionist în această țară până în anul 2001.

În prezent, antreprenorul Ion Gurgu (55 de ani) se definește ca „un simplu cetățean al Brașovului care dorește să dea înapoi comunității ceva din ceea ce a primit de la ea în toți anii petrecuți în România, pe băncile școlilor sau pe terenurile de sport.”


Care sunt obiectivele pe care vi le-ați setat în anul acesta competițional?

Principalul obiectiv este crearea unui concept la nivelul clubului, cu tot ceea ce conține el, bazat doar pe Muncă, Profesionalism și Transparență. Pe plan sportiv am pornit deja la drum cu o echipă nouă de antrenori, cu mare parte din jucătorii din sezoanele trecute, încercând încă din primele zile de pregătire să implementăm acest concept – Muncă, Profesionalism și Transparență – MPT cum îl numesc eu. E normal ca rodul unei săptămâni de muncă la antrenamente să fie cules la meciurile oficiale sub formă de victorie, dar așa cum s-a văzut până acum, implementarea acestui obiectiv cere timp.

Care considerați că sunt atuurile echipei suporterilor?

Unul din principalele atuuri este o anumită relație de omogenitate creată între jucătorii care au evoluat mai multe sezoane împreună, ceea ce ajută la implementarea MPT-ului și a sistemului de joc mai ușor. Rezultatele cât și evoluția echipei din acest tur de campionat ne arată că suntem pe drumul cel bun.

Pe termen mediu și lung, considerați că promovarea echipei în eșaloanele superioare sunt obiective care pot fi atinse?

Da, este clar că asta ne dorim la nivel de club, să ajungem unde ne este locul de drept, în prima ligă. Tradiția și culorile galben-negru ne obligă la acest lucru!


– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari