SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Păulești 1-2 Steagu’ | cronică + reacție Ionuț Pârvu

3 min read

Stegarii au dezarmat tunarii

Echipa suporterilor stegari, SR Brasov, a început în forță meciul de la Păulești (11 martie), ploaia de primăvară neobturându-le galben-negrilor în nici un moment vederea spre poarta adversă.

De altfel, în primele 20 de minute stegarii avuseseră deja câteva ocazii bune de a marca (cea mai importantă i-a aparținut lui Ștefan Nicolau), un gol anulat (Mihai Ion, la o angajare a lui Horia Popa, la limita off-side-ului), precum și mult anticipa și savurat reușită. În minutul 18, o acțiune brașoveană în flanc a adus mingea în careul prahovean, Carlo Danciu a întors inteligent în fața porții, de unde Mihai Ion a finalizat cu un șut precis, la firul ierbii.

Mihai Ion (galben), tocmai a reluat spre poartă și va deschide scorul. / FOTO: OMG Photography – CS Păulești

Stegarii au continuat să atace, în vreme ce reprizele de ploaie alternau cu cele de soare, dar majorarea scorului a venit abia în repriza a doua. Era minutul 67 când Horia Popa a transformat lovitura pedeapsă acordată de arbitru după un fault asupra lui Danciu.

Relaxarea brașoveană după 2-0 a fost pedepsită rapid de gazde, Vintilă reaprinzând speranțele pentru tunarii din Prahova doar două minute mai târziu, după o eroare a defensivei noastre.

Ploaia a amplificat dramatismul ultimelor 20 de minute, în care cea mai mare ocazie de gol le-a revenit stegarilor, dar Mihai Ion a fost blocat de portar, în unghi, într-o situație unu-contra-unu.

Cu o pasă de un gol și un penalty obținut, Carlo Danciu poate fi considerat cel mai influent stegar din meciul de sâmbătă. / FOTO: OMG Photography – CS Păulești

Pârvu: „Un meci dominat 70 de minute”

Vorbind despre debutul său oficial ca antrenor al Steagului, Ionuț Pârvu este de părere că „am câștigat un meci pe care l-am dominat clar 70 de minute. Noul sistem jucat de echipă ne-a ajutat să ajungem mult mai repede la poartă adversă, să avem mai mulți jucători la finalizare”.

Dominarea n-ar fi fost posibilă fără efortul constant depus de jucători, Pârvu apreciind că „fizic stăm foarte bine, iar băieții sunt motivați și focusați să ne atingem obiectivele: calificarea în play-off și locul doi pentru a merge la baraj.

În ce privește aspectele care au lăsat de dorit, antrenorul brașovean a spus: „la 2-0 am crezut că meciul este câștigat. A urmat o greșeală în lanț a echipei la golul gazdelor și, din minutul 70, tot jocul bun făcut până atunci s-a întors ca un bumerang. A urmat o perioadă de câteva minute în care echipa s-a retras prea mult în apărare. Am schimbat sistemul de joc prin cele două schimbări făcute în minutul 75 (n. Robert Hamciuc și Bogdan Botea i-au înlocuit pe Octavian Crețu și Carlo Danciu) și am terminat meciul fără emoții”.


AU EVOLUAT

99. A. Popa – 4. Crețu, 15. Stoian, 5. Rența – 22. Munteanu, 17. H. Popa (C), 10. Nicolau, 8. Dedu – 9. Danciu, 77. M. Ion, 98. Nicoloiu

Au mai intrat: 2. Hamciuc, 11. Botea, 88. Sterian, 21. Sandu, 20. Trucă

AU MARCAT

Vintilă (69) / M. Ion (18), H. Popa (67-pen.)


Creat de stegari pentru stegari