SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Olimpic Voila – un meci pentru record | Avancronica + Info bilete

2 min read

“Stegarii” au stabilit recordul de invincibilitate al clubului într-un singur sezon pe vremea când nici un jucător din actualul lot nu era născut. Sub denumirea FCM Braşov, galben-negrii au repurtat 21 de meciuri la rând fără înfrângere în ediţia 1979-1980 a Diviziei B.

Miercuri, 2 mai, de la ora 18:00, avem şansa să asistăm la doborârea acestui record chiar pe stadionul “Silviu Ploeşteanu” (Tineretului), arenă care cu doar etape mai înainte a celebrat al 100-le gol “stegar” stagional.

[DESPRE ADVERSARI]

Olimpic Voila, echipa care ne va vizita la acest mijloc de săptămână, ocupă locul 14 – antepenultimul – reuşind de-a lungul sezonului doar 6 rezultate pozitiv în cele 21 de meciuri disputate (5 victorii şi 1 egal), fiind învinsă de 15 ori; golaveraj 29-75.

Meciul tur din 30 septembrie 2017 a însemnat a doua răsturnare de scor a sezonului reuşită de noi. După ce Trifan a deschis scorul rapid dintr-o lovitură liberă, “stegarii” s-au grăbit să se adapteze cu terenul impropriu, iar golurile reuşite de Damian şi Codreanu într-un interval de doar două minute au stabilit scorul final.

Cei de la Voila nu au avut până acum un parcurs memorabil pe terenuri străine, reuşind doar o victorie, în etapa a 2-a, la Berivoi (4-0), şi marcând 10 goluri în cele 10 meciuri. Totodată, în retur, în etapa a 18-a, au suferit cea mai drastică înfrângere, fiind învinşi pe “Carpaţi” de Colţea cu 10-1.

Marius Trifan şi Ciprian Veconi sunt golgeterii echipei, fiecare înscriind câte 6 goluri. De altfel, cei doi au semnat golurile primei victorii din retur, un 2-1 pe teren propriu în etapa anterioară cu Prietenii Rupea.

[DESPRE RECORD]

Pe 19 august 1979, un Steagu’ rebrenduit FCM Braşov, îşi începea al 5-lea sezon de Divizia B cu obiectivul clar de a-l face ultimul. Totul a început cu un 2-0 în nord-estul ţării, la CS Botoşani. A fost primul meci al unei serii de 21 la rând fără înfrângere, încheiată pe 30 martie 1980, cu succesul 2-0 contra Viitorului Vaslui.

În acest interval, galben-negrii au obţinut 17 victorii şi 4 remize – toate în deplasare, Vasile Gherghe fiind golgeterul invincibilei armade a antrenorului Nicolae Proca cu 11 goluri.

Recordul a fost stopat pe 6 aprilie 1980 de înfrângerea la limită, 0-1, în deplasare la Cimentul Medgidia.

[DESPRE BILETE]

Pentru meciul Steagu’ – Olimpic Voila care se va disputa miercuri, 2 mai 2018, începând cu ora 18:00 pe stadionul „Silviu Ploeşteanu”, preţurile biletelor sunt următoarele:

  • Tribuna a 2-a şi Tribuna I: 5 lei
  • Tribuna I, sectoarele acoperite S şi T: 10 lei
  • Tribuna Oficială: 30 de lei
  • copiii sub 14 ani beneficiază de intrare gratuită la T2 şi T1

“Stegarii” au 18 victorii şi 3 remize după 21 de etape (golaveraj 107-11), aşa că întâlnirea de miercuri prezintă toate ingredientele pentru o reuşită seară în familie.

Pe curând!

Creat de stegari pentru stegari