SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

KSE Tg. Secuiesc 1-3 Steagu’ | Cronica meciului

3 min read

Nu prea ştiam la ce să ne aşteptăm sâmbătă pe terenul echipei care în pregătiri a înregistrat scoruri precum un 2-1 contra celor de la Cetate Râşnov şi un 1-7 cu AFK Miercurea Ciuc.

Pe lângă rezultatele oscilante ale covăsnenilor în precedentele cinci meciuri test, aveam în vedere şi faptul că pentru băieţii noştri era prima ieşire din oraş pe acest an. După patru meciuri în care ICIM ne devenise a doua casă, eram curioşi cum ne vom prezenta în vecini.

Au evoluat în prima repriză: A. Popa (’30 Maxim) – Dragomir, Renţa, Tălmaciu, Horhocea -Stângă, Grigore, Răducanu –  H. Popa, Stoian, Danciu

Au mai intrat în repriza a doua: Arteni, Abdul Aziz, Câşlariu, Tomi Doru, Ştefan Radu, Zota şi D. Popa 

Având parte şi de sprijinul a circa 50 de suporteri, băieţii în galben-negru au început mai decişi meciul, cea mai mare ocazie de gol aparţinându-i lui Horia Popa. Lansat excelent de antrenorul-jucător Florin Stângă, Horică a şarjat pe partea stângă pe lângă doi adversari, însă şutul său din colţul careului de şase metri a fost blocat de portar.

Covăsnenii au profitat de bipolaritatea fundaşului nostru central David Tălmaciu, care după ce şi-a scos excelent din joc un adversar, a întors riscant jocul către propria poarta, Abi Popa secerându-l pe atacantul advers care a speculat pasa.

Bogoly a trimis penalty-ul în stânga lui Abi la împlinirea unui sfert de oră din meci.

Peste zece minute, o fază recuperată de fundaşul stânga Răzvan Dragomir şi desenată mai departe de Stângă – Stoian – Grigore – Danciu l-a găsit pe Horia Popa luându-i faţa adversarului direct în faţa careul de şase metri pentru restabilirea egalităţii.

În repriza a doua, după ce execuţiile lui Dragoş Popa şi Carlo Danciu nu au găsit cadrul porţii, covăsnenii au replicat cu ocazii imense din două cornere consecutive. Maxim s-a întins până la rădăcina stâlpului drept al porţii pentru a evita golul, apoi stâlpul stâng ne-a salvat la faza următoare.

Scăpaţi de năpastă, “stegarii” au lansat un bombardament de ocazii la poarta verzilor, mingea fiind de patru ori respinsă de pe linia porţii!

Într-un final, în minutul 75, Horia Popa a găsit inspiraţia să o trimită în plasă, reluând din colţul careului de şase metri, după ce şutul lui Dragoş Popa a ricoşat fericit dintr-un adversar.

Grigore şi Zota au mai încercat poarta cu şuturi din exteriorul careului mare, dar scorul final a fost setat de Stângă, după o recuperare şi finalizare calmă, pe jos, cu latul, din şaisprezece metri.

La final, sub seninul Transilvaniei, suporterii şi jucătorii şi-au unit vocile în prima cântare pe anu’ ăsta.

___

CE MECIURI MAI JUCĂM?

Până la startul returului pe 2 martie (în deplasare la FC Pucioasa), copiii oraşului vor mai disputa cel puţin trei meciuri test:

  • 14 februarie, joi, ora 16:00, la Tărlungeni, contra CS Afumaţi (locul 3 în Liga 3, Seria 2)
  • 16 februarie, sâmbătă, ora 11:00, la Tărlungeni, contra Ştiinţa Miroslava (locul 4 în Liga 3, Seria 1)
  • 23 februarie, sâmbătă, ora şi locul urmează să fie stabilite, contra AFC Hărman (locul 11 în Liga 3, Seria 5)

___ 
#SteagulRenşte prin noi! – susţine şi tu proiectul devenind membru cotizant pe patreon.com/srbrasov

Creat de stegari pentru stegari