SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Afumaţi 2-0 Steagu’ | Cronica meciului

3 min read

După gerul îndurat pe înălţimile judeţului anul trecut, la Cheile Grădiştei, acum “stegarii” şi ilfovenii au trebuit să facă faţă atmosferei polare de pe Valea Tărlungului.

Au evoluat în prima repriză: Albert Popa – Pârvulescu, Tălmaciu, Renţa, Dragomir Sandu Dragoş, Stângă*, Grigore – Horia Popa*, Dragoş Popa, Danciu

Au evoluat în a doua repriză: Maxim – Horhocea, Tălmaciu, Cârstean, Sburlea – Ştefan Radu, Răducanu, Grideanu – Tomi Doru (’70 Arteni), Stoian*, Zota (’70 Mitroi*)

*singurii jucători cu vârsta peste 20 de ani

Pe un vânt care amplifica generos cele -5 grade Celsius din termometru, tânăra echipă “stegară” a fost adversar redutabil pentru clubul care ocupă locul 3 în Seria a 2-a a Ligii a 3-a, doar lipsa de hotărâre la finalizare a lui Danciu sau Horia Popa privându-ne de deschiderea scorului.

După ce Abi Popa a respins excelent cu piciorul de la rădăcina stâlpului stâng un şut advers din colţul careului de şase metri, a fost rândul lui Popa din cealaltă extremă a terenului să creeze ceva.

Din păcate, Horică a reluat din şase metri puţin prea încet şi prea pe centrul porţii centrarea deviată a lui Pârvulescu, portarul reuşind să oprească mingea printr-o frumoasă acrobaţie la nivelul gazonului.

În loc de 1-0 pentru noi s-a făcut avantaj pentru ilfoveni la puţint timp după împlinirea unei jumătăţi de oră de joc (38). O lovitură liberă din lateral stânga, de la circa 30 de metri , a fost exectutată în careul nostru şi cum nimeni nu a reuşit să o intercepteze, Daniel Vârtej a torpilat tavanul porţii lui Abi din şase metri.

Ultima acţiune ofensivă a primei reprize l-a avut în prim-plan pe Horia Popa, care după ce şi-a creat spaţiu în banda stângă spre poartă, a şutat mult peste de la aproximativ şaptişpe metri.

După pauză, aliniind o şi mai tânără echipă, “stegarilor” le-a lipsit dramul de tupeu care să dea consistenţă fazei ofensive.

Portarul Andrei “Pisoi” Maxim a ţinut echipa în joc prin trei parade spectaculoase, cu care a deturnat loviturile libere ale ilfovenilor şi o reluare sub transversală din şase metri. În minutul 58, însă, şi-a calculat eronat poziţionarea, permiţându-i lui Ciprian Perju să marcheze pe colţul scurt din opt metri, lateral stânga, la capătul unei bine închegate serii de pase.

Un şut cu exteriorul de la douăzeci de metri ce a trecut puţin pe lângă stâlpul stâng al porţii lui Max a fost ultima acţiune de atac decentă a meciului, “stegarii” fiind nevoiţi să admită înfrângerea la capătul celui de-al 6-lea test al iernii.

CE MECIURI MAI JUCĂM?

Până la startul returului pe 2 martie (în deplasare la FC Pucioasa), copiii oraşului vor mai disputa cel puţin două meciuri test:

  • 16 februarie, sâmbătă, ora 11:00, la Tărlungeni, contra Ştiinţa Miroslava (locul 4 în Liga 3, Seria 1)
  • 23 februarie, sâmbătă, ora şi locul urmează să fie stabilite, contra AFC Hărman (locul 11 în Liga 3, Seria 5)

___ 
#SteagulRenşte prin noi! – susţine şi tu proiectul devenind membru cotizant pe patreon.com/srbrasov

Creat de stegari pentru stegari