SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Interviul Săptămânii | Ștefan Răchișan – „Jucătorii sunt împinși de la spate de tribună”

3 min read

Ștefan Răchișan a fost golgeterul echipei în sezonul precedent, marcând șase goluri, unele fiind decisive pentru salvarea de la retrogradare, cum ar fi cel de la Târgu Secuiesc (1-0) sau din minutul 90+7 al meciului cu Kids Tâmpa (2-1), de pe 22 aprilie. FOTO: Sports Media


Lui Ștefan Răchișan, numărul șapte din echipa stegară, îi curge sânge galben-negru prin vene. Deși are doar 23 de ani, este considerat, alături de Bogdan Căucă, Vlad Olteanu și Horia Popa, unul din reprezentanții vechii gărzi, el debutând în Liga a 2-a pentru Steagu’ în ediția 2016/17, când a reușit să marcheze și primul său gol la seniori. Anii au trecut, iar Răchișan a reușit mereu să revină mai puternic și cu mai mult poftă de joc după câteva accidentări grele sau transferuri încheiate cu experiențe nefaste. Sub culorile galben-negre ale Steagului acesta a făcut cele mai bune meciuri ale carierei sale de până acum, una în care marcat 16 goluri de-a lungul a 66 de apariții. Cel mai recent gol a venit chiar în ultima sâmbătă, când a finalizat acrobatic o centrare perfectă în minutul 87 al meciului cu Sepsi II.

YouTube player

Ești de ceva timp la club. Care ar fi cele mai mari satisfacții, dar și cele mai mari regrete pe care le ai în tricoul stegar, până în acest moment?

Cea mai mare satisfacție avută în tricoul stegar este victoria de anul trecut din Cupa României împotriva celor de la „new FC Brașov”, în care am reușit să facem cu toții un meci mare, susținuți de întregul stadion. Iar un regret ar fi reprezentat de faptul că nu am reușit o promovare până în acest moment alături de această echipă.

Cum ai descrie schimbările ce s-au petrecut în cadrul clubului în acest sezon, comparativ cu sezonul trecut?

În acest sezon au avut loc multe schimbări, atât la nivelul lotului, cât și la nivelul băncii tehnice și la cel de conducere. Sper ca acest sezon să fie unul mult mai bun decât precedentul și să nu mai ajungem să luptăm pentru evitarea retrogradării.

Crezi că este ceva diferit în jocul tău, față de sezonul trecut?

În jocul meu nu cred că sunt foarte multe schimbări. Încerc să fiu cât mai disciplinat din punct de vedere tactic și cât mai eficient în fața porții.


Tehnica lui Fane Răchișan în regim de viteză are rolul nu doar de a destabiliza defensivele adverse, ci și de a delecta tribuna. FOTO: Cătălin Ionescu, ioon.ro


În meciul cu Sepsi II ați obținut o nouă victorie târzie. Cărui fapt se datorează această forță arătată și sâmbătă, și miercurea trecută, în Cupă, cu Odorhei?

Aceste victorii din finalul meciurilor vin datorită dorinței jucătorilor, care simt cum sunt împinși de la spate de către tribună!

Urmează meciul de la Blejoi, cu o echipă care are punctaj maxim după primele două etape și n-a primit încă gol. Cu ce planuri ne deplasăm sâmbătă în Prahova și care crezi că va fi cheia unei victorii acolo?

Singurul rezultat pe care îl căutăm la fiecare meci este victoria. La meciul contra celor de la Blejoi diferența cred că o va face concentrarea și dăruirea jucătorilor.

În final, un mesaj pentru suporteri?

Cu suporterii am avut mereu o relație specială. Le mulțumesc pentru susținerea lor și îi aștept în număr cât mai mare la meciuri. Cred că împreună cu ei suntem o echipă puternică, care poate face un campionat foarte bun. Forța Steagu’!


– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari