SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Interviul Săptămânii | Mihai Ion – „Fotbalul trebuie jucat cu zâmbetul pe buze”

3 min read

Mihai Ion (în centrul imaginii), bucurându-se după deschiderea scorului în meciului cu Olimpic Zărnești de pe 1 octombrie / FOTO: Cătălin Ignat

Mihai Ion a fost unul din artizanii victoriei stegare de sâmbăta trecută din Derby-ul Munților, marcând un gol și oferind un assist pentru Marius Savu în succesul cu 2-0 de pe stadionul Celuloza. Atacantul în vârstă de 24 de ani, originar chiar din Zărnești, se află la a doua reușită în culorile galben-negre, după cea de la Blejoi, din meciul său de debut, și își propune să aibă evoluții cât mai eficiente de la meci la meci, contribuind astfel la succesele echipei.

Cum simți că te adaptezi în cadrul grupului?

Pot spune că am calitatea de a mă integra rapid într-un grup, iar legăturile pe care le am cu colegii sunt din ce în ce mai solide, fapt care se observă și în jocul echipei, care este mai bun de la meci la meci.

Care consideri că sunt punctele tale forte în acest moment și care sunt aspectele pe care dorești să le îmbunătățești în jocul tău?

Punctele mele forte le reprezintă știința jocului și calitățile fizice care se îmbină cu o tehnică destul de bună. Iar aspectul pe care vreau să-l îmbunătățesc este acela al șutului la poartă, deoarece am execuții bune cu ambele picioare.

Sunt fericit că marchez și că ajut echipa să acumuleze puncte.

Mihai Ion – atacant SR Brașov

Ce impresie ți-au făcut suporterii stegari în aceste ultime meciuri?

Mă bucură emulația fanilor, pe care o simțim indiferent că jucăm acasă sau în deplasare. Pe mine, personal, mă motivează enorm și încerc să fac tot posibilul pentru a ne bucura împreună la finalul meciurilor!

Mihai Ion într-un duel pentru minge în meciul Olimpic Zărnești – SR Brașov / FOTO: Cătălin Ignat

Ai deja vreun cântec sau scandare favorită din repertoriul suporterilor?

Cântecul meu favorit este clar imnul echipei! Îl cântam cu drag încă de la juniori unde, căpitan fiind, dădeam tonul la cântece. (n. Mihai Ion a început fotbalul la vârsta de 6 ani, la școala de copii și juniori a vechiului FC Brașov)

Vorbind de cântece, ai un playlist de melodii pe care le ascuți în zi de meci pentru a intra în acea stare mentală care te face să lupți pentru fiecare minge?

Înainte de meciuri îmi place să ascult melodii ritmate care transmit un mesaj pozitiv, deoarece, în opinia mea, fotbalul trebuie jucat cu zâmbetul pe buze.

De ce ai ales să porți tricoul cu numărul 77?

Am venit la echipă într-un moment în care numerele cu care am mai evoluat erau luate deja. Astfel, am ales numărul 77, mă simt bine cu el pe tricou, iar rezultatul adunării celor două cifre are o puternică însemnătate emoțională pentru mine.


Cum ambele goluri pe care Mihai Ion le-a înscris până acum au fost reușite pe terenuri străine, atacantul stegar speră ca sâmbăta aceasta, pe 8 octombrie, de la ora 15:00, să spargă gheața și pe bătrânul stadion Silviu Ploeșteanu împotriva celor de la CS Păulești.

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari