SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Interviul Săptămânii | Andrei Maxim – „Sper să mai prind o promovare”

3 min read

Andrei Maxim prinzând mingea în meciul SR Brașov – CS Păulești de pe 8 octombrie 2022 / FOTO: Cătălin Ionescu / ioon.ro

Era o zi călduroasă de iulie a anului 2017 când făgărășeanul Andrei Maxim cobora bucuros din sala de protocol a stadionului Silviu Ploeșteanu. Era primul jucător care tocmai semnase contractul cu SR Brașov, echipa înființată de suporterii stegari chiar în vara respectivă, după falimentul vechiului FC Brașov.

Atitudinea sa spectaculosă i-a cucerit imediat pe fani. Și chiar dacă de-a lungul anilor Max a avut concurenți de primă mână, mereu a fostul omul de nădejde acolo în poartă atunci când situația a cerut-o. De doi ani de zile el este și soldat al Armatei Române, arma Infanterie, iar fotbalul și instrucția nu i-au dat bătăi de cap. De asemenea, cel poreclit Pisoi este din această tomnă și boboc la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității Transilvania.


Max, meciul de sâmbăta trecută, cu Păulești, a însemnat prima ta apariție între buturile stegare după partida de la Plopeni, din primăvară, din play-out. Cum te-ai simțit?

Meciul de sâmbătă a fost cu încărcătură emoțională pentru mine, dat fiind că nu am mai apărat de ceva timp, dar colegii m-au încurajat mereu și mi-au dat foarte mare încredere și vreau să le mulțumesc pentru asta. Pentru meci m-am pregătit normal, cum o fac o mereu. Mă bucur de fiecare antrenament și meci la această echipă, iar antrenorii, la fel, mi-au transmis să am încredere în mine și să fiu liniștit. Pot spune că m-am simțit foarte bine și la final am fost felicitat de colegi.

8 octombrie 2022 – Andrei Maxim degajând mingea în meciul cu CS Păulești (1-1) / FOTO: Roxana Vartolomei

Ești la club din 2017. Cu ce așteptări te-ai alăturat în acel moment proiectului Steagul Renaște?

Îmi aduc aminte perfect acea vară! L-am sunat pe domnul Petre Lucian și i-am transmis că doresc să mă alătur și eu acestui proiect. Mi-am dorit foarte mult să fac parte din proiectul Steagul Renaște, iar așteptările mele la acel moment au fost să promovez cu echipa în Liga a 3-a, ceea ce am și reușit, iar acum sper ca măcar o promovare să mai prind și să fiu cât mai implicat în continuare în proiect. Am mare încredere și că acest lucru se va realiza.

2 august 2017 – echipa suporterilor stegari, SR Brașov, joacă al doilea meci test al verii la Zărnești, unde învinge cu 2-1. Andrei Maxim (în verde), bucurându-se după al doilea gol.

De-a lungul proiectului Steagul Renaște ai avut o mulțime de colegi. Care ți-au fost cei mai apropiați și cine ai zice că-ți este în acest moment cel mai apropiat prieten?

Pot spune că m-am înțeles bine cu majoritatea colegilor. Eu mereu am încercat să fiu un băiat de vestiar, să mai glumesc, să întrețin atmosfera, dar pot spune că în mod special m-am înțeles foarte bine cu portarii, cu Daniel Mutu, Abi Popa, Căucă și ceilalți. Mereu m-am simțit apropiat de ei. În acest moment pot spune că cel mai apropiat prieten este Horia Popa. Și el este aici încă de la începutul proiectului și ne știm de atâția ani de zile.

YouTube player

Secvențe dintr-o sesiune de antrenament din aprilie 2018, cu Andrei Maxim, Abi Popa și Daniel Mutu puși la treabă de Andrei Toto Șanta, fostul antrenor cu portarii al clubului.


În final, dorești să le transmiți un mesaj suporterilor?

Vreau să le mulțumesc suporterilor că au fost mereu alături de noi, cu bune și rele, pe vânt, ploaie, frig – au fost și sunt alături de noi. Știu cât de mult timp, bani și suflet au investit în echipă, și încă o fac, și vreau să le mulțumesc pentru asta și îmi doresc să rămână alături de noi cum au făcut-o mereu!

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari