SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Interviul Săptămânii | Abi Popa: „Vechii colegi mi-au tot propus să mă întorc”

4 min read

17 martie 2018 – Abi Popa debutează pentru Steagu’ în meciul de acasă cu Aripile Brașov (3-0), din returul Ligii a 4-a Brașov. Urma să împlinească 19 ani peste mai puțin de o lună.

Din acest an suporterii vor avea ocazia să vadă din nou numărul 99 între buturile stegare. După doi ani și jumătate în loturile unor echipe din prima și a doua ligă, precum și după o experiență în barajul de promovare al Ligii a 3-a, Albert Popa a decis să revină la SR Brașov, echipa care i-a făcut intrarea în fotbalul profesionist.

Cu 35 de meciuri și numeroase parade impresionante în poarta stegară, portarul brașovean în vârstă de 23 de ani vorbește în exclusivitate pentru site-ul clubului despre ce anume l-a determinat să revină sub Tâmpa, ce așteptări are și ce bagaje aduce cu el.


Cum ai descrie cei 2 ani și jumătate departe de Brașov?

Pot spune ca am învățat foarte multe în acești ani cât am fost departe de Brasov!

Am avut parte de momente la care nu aș fi visat vreodată, însă și de momente mai puțin plăcute. Cel mai mult m-au impresionat persoanele alături de care am lucrat, deoarece am avut șansa sa fiu antrenat de unii dintre cei mai buni antrenori din țară, și de a împarți vestiarul cu mulți fotbaliști în adevăratul sens al cuvântului. Dar cel mai important, am cunoscut niște oameni de calitate care m-au învățat foarte multe lucruri ce au contribuit la dezvoltarea mea, atât ca jucator de fotbal, cât și ca om.

De asemenea, am avut ocazia să debutez în prima liga și să-mi îndeplinesc un vis din copilărie. Consider că toate experiențele din acești ani m-au ajutat să mă maturizez și să devin o persoană mai bună.

ianuarie 2022 – Abi Popa bucuros de revenirea acasă.

Ce te-a determinat să revii la Steagu’ și cu ce gânduri te întorci la Brașov?

În această vacanță de iarnă m-am întâlnit destul de des cu vechii colegi de echipă, care mi-au tot propus să pun umărul la acest proiect.

De asemena, am purtat o discuție și cu domnul Nelu Gurgu, care mi-a prezentat planurile de viitor ale echipei si obiectivul setat pentru acest an. Toate aceste lucruri, cumulate cu faptul că în trecut am petrecut o perioadă frumoasă la acest club, au contribuit la revenirea mea în cadrul echipei.

Cum ți s-a părut primul contact cu noul staff tehnic și administrativ al clubului?

Atât staff-ul administrativ cât și cel tehnic mi-au făcut o primă impresie foarte buna. Au ambiții mari și sper ca împreună să ducem Steagu’ acolo unde îi este locul!

9 aprilie 2019 – Copiii Orașului înving Astra II Giurgiu cu 3-0, iar Abi Popa (în albastru), a reușit al 5-lea său meci consecutiv fără gol primit. Alături de Abi, în acea zi au mai evoluat actualii stegari H. Popa, Dragoș Sandu, Carlo Danciu și Edi Rența, iar Andrei Maxim a fost rezervă de portar. Fratele mai mic al lui Abi Popa, Gugu (acum la Cetate Râșnov), a marcat al 3-lea gol. / FOTO: Bogdan Ciungara

Erai încă un adolescent când ai jucat ultima dată pentru Steagu’ în Liga a 3-a, acum te apropii de 24 ani. Sandu, Rența, și Danciu nu mai sunt nici ei puștii de atunci, iar Horia Popa și Andrei Maxim se regăsesc astăzi între decanii de vârstă. Crezi că această reunire cu foștii tăi colegi, într-un moment în care toți ați evoluat din punct de vedere sportiv și uman, poate fi unul din atuurile clubului în această primăvară?

Da, pot spune că acest lucru poate fi unul dintre atuurile echipei. Consider, însă, că principalul atu este că avem pâna acum un lot format aproape în totalitate din brașoveni. Majoritatea ne cunoaștem de când eram juniori, și astfel sunt sigur că vom avea un grup unit, care va da totul pe teren. Trebuie să fim conștienți că este o șansă mare de a ajunge din nou la barajul de promovare.

Pentru că tot veni vorba de atuurile echipei, suporterii stegari…

Suporterii sunt încă unul dintre atuurile noastre. Au susținut echipa indiferent de greutăți, indiferent de vreme și indiferent de distanță. Merită respectul nostru cu vârf și îndesat.

Așadar, vreau să le transmit că atât eu cât și colegii mei așteptăm cu nerăbdare reluarea meciurilor pentru a-i avea din nou lângă noi, pentru a simți din nou acel fior când ieșim pe teren și îi auzim cântând, și pentru a ne bucura împreună la finalul fiecărui joc. HAIDE STEAGU’!

6 aprilie 2019 – Stegarii, aliniind o echipă compusă majoritar din adolescenți, smulg un 0-0 pe terenul celor de la Flacăra Horezu, una din candidatele la promovare. La sfârșitul meciului, Abi Popa a bătut palma cu doi dintre suporterii stegari care au făcut deplasare.

Creat de stegari pentru stegari