SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Interviul Săptămânii | Cristi Burlacu: „Motivația mea? Să promovăm în Liga a 2-a!”

4 min read

Gladiatorul / FOTO: Cătălin Ionescu / ioon.ro

Cristi Burlacu îmbracă tricoul Steagului pentru al treilea sezon consecutiv, iar la meciul de sâmbăta trecută cu Kids Tâmpa a trecut de pragul celor 70 de apariții în galben și negru. Șofer de Uber când nu se antrenează pentru meciuri și tatăl unui băiețel, Cristi Burlacu este, totodată, și unul dintre primii jucători care s-au alăturat echipei suporterilor stegari în vara anului 2017.

Cristi, cum ai ajuns să faci parte din proiectul Steagul Renaşte?

În anul 2017, când m-am alăturat proiectului, venisem după un sezon în care reușisem promovarea în Liga a 3-a cu Viitorul Ghimbav. În momentul acela, după promovare, nu se știa dacă echipa va continua sau nu în Liga a 3-a. Și am primit un telefon de la antrenorul de atunci al SR-ului, Petre Lucian, care mi-a spus că mă dorește la echipă. Am spus DA din prima!

Aventura stegară l-a purtat pe Burlacu (centru) și pe la Voila. Aici, într-o dimineață răcoroasă de 30 septembrie 2017, alături de Andrei Maxim (stânga) și Octavian Poenaru (dreapta).

În 2020 ai revenit la echipă și acum te apropii de 100 de apariții în tricoul galben-negru. Care ți-e cel mai drag moment de până acum?

Da, este adevărat că mă apropii de 100 de apariții în tricoul SR-ului, este o cifră frumoasă și pentru asta vreau să le mulțumesc tuturor antrenorilor cu care am colaborat și colegilor! Pentru mine, personal, cel mai frumos moment la SR este acea victorie pe terenul celor de la CS Blejoi, 4-1, în acel meci decisiv pentru calificarea la barajului de promovare în Liga a 2-a. Ce a urmat după…

Lui Cristi Burlacu nu i se spune degeaba Gladiatorul. Secvență din meciul SR Brașov – CSO Plopeni de pe 20 martie 2021 (2-1) / FOTO: Cătălin Ionescu / ioon.ro

Sezonul trecut n-a fost unul reușit. Ce crezi că i-a lipsit echipei?

Sezonul trecut, din păcate, a fost unul foarte slab pentru noi. Am început foarte bine cu victoria împotriva rivalei din oraș, iar după acea victorie totul parcă s-a prăbușit. După două etape am rămas fără antrenor, apoi, până în iarnă, numai noi știm cum am dus-o. Nu am avut pe nimeni lângă noi, în afară de suporteri. Nu știam cu cine să vorbim din conducere, nu știam cine conduce… Dar, cu toate greutățile și toate piedicile pe care le-am avut, am arătat că suntem un grup frumos și am reușit să salvăm echipa în ultima etapă și să ținem Steagu’ sus. Asta a fost cel mai important!

28 mai 2022: Cristi Burlacu (centru), împreună cu Vlad Olteanu (stânga) și Dragoș Sandu (dreapta) înaintea meciului decisiv cu FC Hermannstadt II, pentru menținerea în Liga a 3-a. FOTO: Andreea Rogoz

Dintre toți colegii pe care i-ai avut de-a lungul anilor, pe care îi consideri cei mai apropiați?

În toți acești ani m-am înțeles foarte bine cu majoritatea colegilor. Nu poți fi prieten cu toată lumea. Sunt momente când mai apar și discuții contradictorii și anumite antipatii la antrenamente, dar tot noi ne și împăcăm după. Doar toți tragem în aceeași direcție! Cei mai apropiați pentru mine sunt Vlad Olteanu și Laurențiu Căpățână – care este și nașul băiatului meu. Dar mă înțeleg foarte bine și cu Horia Popa și Bogdan Căucă. În primul rând între noi este o relație de respect reciproc.

Ce te motivează să joci în continuare fotbal, cunoscut fiind faptul că ai și un job?

Motivația pe care o am în momentul acesta… îmi doresc foarte mult ca echipa brașovenilor să promoveze în Liga a 2-a și apoi să ajungă cât mai sus!

Ai vreun mesaj pentru suporteri înaintea meciurilor rămase de jucat în retur?

Le mulțumim că au fost lângă noi la fiecare meci și îi așteptăm în continuare în număr cât mai mare. Doar împreună vom reuși! Steagu’ suntem noi!

Stegarii se deplasaează în acest weekend (sâmbătă, 5 noiembrie, ora 14:00), la Sf. Gheorghe pentru a doua etapă din returul sezonului regulat, unde vor întâlni Sepsi II OSK. Cristi Burlacu speră că împreună cu coechipierii săi vor reuși să se întoarcă victorioși la Brașov și cu perspective sporite pentru play-off.


– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!

Creat de stegari pentru stegari