SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

În amintirea lui Alex Vagner | 1989-2022

3 min read
16 septembrie 2017. Alex Vagner, în rândul de jos (al 5-lea de la stânga), încadrat de Horia Popa și Cristi Burlacu (sus), la finalul meciului de la Inter Cristian, din Liga a 4-a, câștigat de stegari cu 4-1.

Alexandru Vagner a ajuns prima dată sub Tâmpa în primăvara anului 2013, debutând pentru stegari într-o spectaculoasă victorie cu 3-2 contra Concordiei Chiajna pe stadionul Silviu Ploeșteanu. Au urmat aproape doi ani în tricoul galben-negru pentru jucătorul originar din Azuga, acesta adunând 44 de apariții pentru Steagu’ la nivelul primei ligi, fiind titular în 36 dintre acestea.

Ultima marea aventură în galben-negru pentru Alex Vagner a avut loc în toamna anului 2017, când a ales să cobore în Liga a 4-a pentru a-și pune experiența în slujba echipei SR Brașov, pe care suporterii stegari au înființat-o imediat după falimentului vechiului FC Brașov, dorind să asigure continuitatea tradiției stegare.

În acea perioadă fostul fundaș de bandă a marcat și singurele sale goluri pentru Steagu’, dedicându-le mereu suporterilor cu un zâmbet mare și o mână întinsă spre T2. Prima sa reușită a fost de vis, ea venind să întoarcă scorul în derby-ul de pe Silviu Ploeșteanu cu Colțea Brașov (2-1). În prealabil a oferit pasa din care Horia Popa a marcat golul egalizator.

YouTube player

21 octombrie 2017. Alexandru Vagner și coechipierii săi celebrează golul de 2-1 împotriva Colței alături de suporteri. / FOTO: Alexandra Moldovan
  • Alex Vagner în momente fericite alături de Laurențiu Căpățână (dreapta) și de Alex Vîrlan (stânga) / FOTO: Cătălin Ignat

Celelalte două goluri, acasă cu Avântul Dumbrăvița și la Făgăraș cu Viitorul Hurez, au fost completate de zece pase decisive, care au asigurat echipei stegare clasarea pe primul loc la finalul sezonului de toamnă, campionatul încheindu-se cu promovarea în Liga a 3-a.

S-a retras din fotbal la începutul anului 2018, activitatea sa ca jucător de poker online, desfășurată noaptea, nepermițându-i să fie în cea mai bună formă la antrenamentele echipei care din acel retur aveau loc dimineața. Pasionat de snowboard și schi, Alex Vagner a devenit în cursul iernii dintre 2020-2021 și instructor de schi în Poiana Brașov, afirmând că-i place enorm să lucreze cu copiii. Între timp revenise și la antrenamentele echipei noastre, supunându-se unui adevărat regim de forță, reușind pentru o vreme să împace nopțile de poker, diminețile pe pârtie și după-amiezile cu antrenamente de fotbal. În final, fostul fundaș lateral a strâns 72 apariții în toate competițiile pentru Steagu’ și a marcat trei goluri.

Din păcate, inima lui Alexandru Vagner, în vârstă de doar 33 de ani, a cedat în urmă cu zece zile, după un exercițiu efectuat la antrenamentul celor de la Inter Cristian, acesta intrând în comă în urma infarctului. Astăzi, 30 septembrie 2022, a plecat dintre noi. Clubul SR Brașov adresează condoleanțe familiei.


Creat de stegari pentru stegari