SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

CRONICĂ | Zărnești 0-2 Steagu’ | Pentru Alex Vagner

3 min read
1 octombrie 2022 – Olimpic Zărnești – SR Brașov / FOTO: Cătălin Ignat

Într-un cadru natural de vis, la poalele Pietrei Craiului, suporterii stegari și-au început recitalul de pe stadionul Celuloza scandând numele regretatului Alexandru Vagner, afișând și un mesaj care să rezume cariera acestuia în tricoul Steagului: : “În galben și negru mereu devotat – Alex Vagner nu vei fi uitat”. De asemenea, suporterii noștri au organizat și o colectă în tribuna oaspete, pentru a veni în sprijunul familiei Vagner. Astfel, suma de 1517 lei va fi înmânată familiei în această zi de marți, 4 octombrie, la Azuga, unde va avea loc și înmormântarea fostului fundaș lateral stegar, plecat din această lume la doar 33 de ani.

tricoul afișat de jucători după marcarea fiecărui gol / FOTO: Mihai Catargiu

Meciul în sine a avut parte de o deschidere de scor rapidă. În minutul 2, o degajare a fundașului central Edi Rența a fost protejată excelent de Carlo Danciu, apoi Nicoloiu l-a găsit pe Mihai Ion între fundașii adverși, numărul 77 stegar finalizând cu toată opoziția portarului Mihok.

În repriza secundă, zărneșteanul Grideanu a încercat să-l surprindă pe Căucă ptintr-un șut de la distanță, pe jos, cu pământul, dar portarul a reacționat rapid. Era minutul 55 când gazdele au avut ce-a mai mare ocazie de egalare. În minutul 63, Mihai Ion și Marius Savu au combinat pe un contraatac stegar, iar cel din urmă a finalizat cu un șut precis, pe lângă portar, stabilind scorul final.

bucuria stegarilor după marcarea celui de-al doilea gol / FOTO: Mihai Catargiu

Ambiția și victoria stegarilor au eclipsat în final momentele absolut șocante din prima repriza, când meciul a fost întrerupt aproximativ zece minute (min. 35) din cauza intervenției neprofesioniste a firmei de pază. Mai mulți angajați ai acesteia au dat cu spray cu piper total aleator printre suporterii noștri, după ce inițial au agresat un suporter stegar aflat pe gard cu simpla intenție de a da tonul unei scandări de încurajare a echipei. Intenționăm să aflăm cum justifică firma de pază golirea mai multor tuburi de spray cu piper, fără nici un fel de discernământ, într-o tribună în care se aflau o mulțime de copii, adolescenți și femei. Din fericire, nici unul dintre suporterii noștri nu a suferit răni grave în urma acelor minute tulburătoare.

După două deplasări consecutive, stegarii revin sâmbăta aceasta pe Silviu Ploeșteanu, pentru meciul cu nou-promovata CS Păulești.

AU EVOLUAT

SR Brașov: Căucă – Munteanu, Rența, Căpățână, H. Popa – Nicolau, Sandu, Nicoloiu – Savu, M. Ion, Danciu (au mai intrat: Vlad Olteanu, Ovidiu Sterian, Cristi Burlacu și Ștefan Răchișan)

AU MARCAT

Mihai Ion (2) și Marius Savu (63)

OMUL MECIULUI

Mihai Ion – a deschis scorul și a oferit o pasă decisivă.

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari