SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

CRONICĂ | Râșnov 1-2 Steagu’ | Victorie cu inima în Derby-ul Țării Bârsei

2 min read

Pe un teren îngust și greu, stegarii au reușit să se impună cu 2-1 în Derby-ul Țării Bârsei. Râșnovenii, cu perspectiva unui salt pe locul trei în clasamentul Seriei V din Liga 3, în cazul unei victorii, au avut în față o echipă brașoveană dornică să facă uitată prin toate mijloacele săptămână anterioară.

Stegarii au deschis scorul destul de repede, în minutul 11, când Carlo Danciu a finalizat din interiorul careului, singur cu portarul, după o combinație cu Nicoloiu. Dragoș Sandu și Horia Popa au avut celelalte bune ocazii de gol ale echipei de sub Tâmpa în prima repriză, însă gazdele au fost cele care au marcat. În minutul 44, un penalty destul de ușor acordat de arbitru a fost transformat de Raul Drugă.

Carlo Danciu (nr. 9) șutează și deschide scorul în meciul dintre Cetate Râșnov și SR Brașov / FOTO: Mihai Catargiu

Bogdan Căucă, salvator a două mingi grele grele în prima repriză, s-a remarcat și în partea secundă. Mai ales intervenția la Vlad Boția, care a tras puternic de la 12 metri, poate fi socotită cheia meciului. Ștefan Răchișan a fost apoi aproape să readucă Steagul în avantaj, însă portarul advers a reușit să se redreseze la timp.

În minutul 80, o lovitură liberă executată de Ștefan Nicolau adânc în careul gazdelor a fost reluată cu capul spre poartă de fundașul central Edi Rența, iar devierea râșnoveanului Drugă a asigurat că traseul mingii nu va fi altundeva decât în plasa porții. Ultima mare ocazie a meciului le-a aparținut galben-albaștrilor, care au nimerit transversala porții lui Căucă cu un șut din colțul careului de 16 metri.

Scor final 2-1 și stegarii obțin prima victorie a sezonului pe teren străin și urcă pe locul șase, cu 6 puncte, la un punct distanță de play-off. Sâmbăta care urmează, pe 1 octombrie, de la ora 15:00, SR Brașov merge pe stadionul Celuloza pentru un nou meci tare: Derby-ul Munților contra celor de la Olimpic Zărnești.

AU EVOLUAT

Căucă – Munteanu, Căpățână, Rența, H. Popa – Nicolau, Sandu, Nicoloiu – Danciu, Savu, M. Ion. Au mai intrat în repriza secundă: Olteanu, Răchișan, Hamciuc, Sterian și Dedu

AU MARCAT

Danciu (11), Rența (80) / Drugă (44)

OMUL MECIULUI

Bogdan Căucă – a avut mai multe intervenții salutare care au contribuit decisiv la obținerea victoriei.


– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari