SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

CRONICĂ | Steagu’ 2-1 Zărnești

2 min read

Stegarii încheie anul 2022 cu o victorie meritată în fața celor de la Olimpic Zărnești, adjudecându-și a patra a ediție din Derby-ul Munților și menținându-se pe poziție de play-off. O situație radical diferită față de aceeași perioadă a anului trecut.

Meciul de vineri a început sub presiunea brașovenilor, însă zărneștenii au bifat prima mare ocazie printr-un șut care a nimerit transversala porții lui Maxim. Imediat la faza următoare, Mihai Ion a fost inspirat în duelul cu fundașii centrali adverși și l-a învins pe portarul Olaru cu un șut plasat.

Era abia minutul 8 când a avut loc deschiderea scor, și peste doar alte două minute, același Mihai Ion a fost la capătul excelentei pase cu exteriorul a lui Andrei Nicoloiu. Iureșul stegar din debut putea căpăta proporții dacă Ștefan Răchișan nu ar fi nimerit stâlpul drept al porții zărneștene în minutul 18.

Partea secundă a început cu același asalt galben-negru la poarta inspiratului Alexandru Olaru. Scorul însă s-a menținut 2-0, fie din cauza impreciziei șuturilor expediate de Savu și Mihai Ion, fie datorită paradelor tânărului portar zărneștean la Danciu și Savu. Iar când portarul advers a părut în sfârșit bătut, bara transversală s-a opus golului trei, Ștefan Răchișan ratând incredibil din cinci metri.

Aceeași transversală s-a opus majorării și la capul lui Mihai Ion din minutul 87, apoi Olaru a ieșit din nou în prim-plan peste un minut, când a parat penalty-ul executat de Carlo Danciu.

Unicul gol al reprizei a doua a venit în prelungiri (90+4), când Nicolae Mariean a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă acordată după un duel Rența – Șerban. Golul a fost savurat de cei aproximativ 50 de suporteri zărneșteni care au făcut deplasare la Brașov.

S-a terminat 2-1, iar brașovenii intră în pauza de iarnă cu liniștea asigurată de clasarea pe cea de-a patra poziție de play-off.

AU EVOLUAT

94. Maxim – 2. Hamciuc, 5. Rența, 88. Sterian, 22. Munteanu – 10. Nicolau, 7. Răchișan, 98. Nicoloiu – 9. Danciu, 11. Savu, 77. M. Ion

Au mai intrat: 21. Rășinaru, 8. Dedu

AU MARCAT

Mihai Ion (8, 10) / Nicolae Mariean (90+4)


Creat de stegari pentru stegari