SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

CRONICĂ | Steagu’ 2-1 Râșnov

2 min read
Carlo Danciu (nr. 9) șutează și marchează al doilea gol stegar / FOTO: Mihai Catargiu

Stegarii au spart gheața în returul campionatului regulat chiar în Derby-ului Țării Bârsei, câștigând cu 2-1 în fața echipei Cetate Râșnov sâmbătă după-amiază.

A treia întâlnire oficială dintre stegari și râșnoveni a debutat cu ofensiva galben-negrilor din primul sfert de oră, timp în care aceștia au ratat trei mari ocazii de a marca prin Danciu, Mihai Ion și Savu.

În cele din urmă, echipa de sub Tâmpa a găsit mult meritatul gol cu patru minute înaintea pauzei, când Savu, excelent angajat de călcâiul lui Mihai Ion, l-a driblat pe Gârniță și a deschis scorul.

După cele 15 minute de odihnă, galben-negrii s-au văzut egalați relativ rapid, când ex-stegarul Dragoș Popa a finalizat un contraatac oaspete în minutul 51, fiind ajutat și de nefericita deviere a lui Sterian.

Ovidiu Sterian, care alături de Edi Rența a făcut un meci în general bun în centrul apărării brașovene, s-a aflat și pe lista marilor ocazii stegare, șutul său din marginea careului anunțând golul victoriei.

Și acest gol a venit în minutul 73, când Carlo Danciu a recuperat o respingere a defensivei râșnovene pe 16 metri, și-a așezat șutul și a tras sub transversală.

Până la finalul meciului, dominarea teritorială a oaspeților, care-și vedeau minimizate șansele de a se distanța în lupta pentru play-off, s-a transpus într-o singură mare ocazie, când Drugă a trimis din corner direct pe poartă, dar mingea a nimerit bara lui Maxim.

S-a termina 2-1 pentru SR Brașov – a treia victorie din tot atâtea meciuri în acest sezon contra Cetății Râșnov – iar echipa suporterilor stegari a urcat din nou pe loc de play-off, pe poziția a 4-a.

AU EVOLUAT

94. Maxim – 2. Hamciuc, 5. Rența, 88. Sterian, 22. Munteanu – 17. H. Popa, 7. Răchișan, 98. Nicoloiu – 9. Danciu, 11. Savu, 77. M. Ion

Au mai intrat: 10. Nicolau, 21. Sandu, 23. Rășinaru

AU MARCAT

Marius Savu (40), Carlo Danciu (73) / Dragoș Popa (51)


Stegarii vor încheiat anul 2022 tot pe stadionul Silviu Ploeșteanu. Pe 2 decembrie, de la ora 14:00, este iarăși zi de derby, când SR Brașov primește vizita echipei Olimpic Zărnești. O nouă victorie este obligatorie dacă vrem să intrăm în 2023 cu speranțe de play-off.

Hai, Steagu’!


Creat de stegari pentru stegari