SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

CRONICĂ | Steagu’ 1-1 Kids

3 min read

Al șaselea meci la rând fără înfrângere n-a fost atât de dulce pe cât ne doream, mai ales că remiza a venit chiar în fața rivalilor de la Kids Tâmpa. Chiar și așa, celelalte rezultate din serie au mers oarecum în favoarea noastră, CS Blejoi (locul 1) și CSO Plopeni (2) pierzând în deplasările de la Odorheiu Secuiesc și Păulești cu 1-0, iar Cetate Râșnov – singura echipa care ar fi putut să ne depășească în clasament, a remizat pe Bucegi, 1-1, cu cei de la Sepsi II OSK.

Derby-ul de pe stadionul Silviu Ploeșteanu a debutat cu o bară a oaspeților, prin Sebastian Șerban. Stegarii au replicat spre mijlocul primei reprize (28) prin Marius Savu, șutul său de la aproximativ 18 metri lovind de asemenea stâlpul porții.

YouTube player

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 36 de Horia Popa – aflat la primul gol de la revenirea sub culorile galben-negre – care a transformat penalty-ul obținut de Mihai Ion în urma unui contact cu portarul Tudor Alexa. Finalul de repriză le-a aparținut stegarilor, care au ratat majorarea scorului prin Horia Popa (lovitură de cap imprecisă din șase metri) și mai apoi prin Ștefan Răchișan, al cărui șut a fost deviat peste poartă.

Repriza secundă a avut parte de momente de confuzie în minutul 49, când șutul lui Iulian Nechita a fost reținut de portarul stegar Andrei Maxim dincolo de linia porții, conform arbitrilor. Reluarea pe care o avem disponibilă ar sugera că mingea nu a depășit linia porții cu întreaga circumferință. Curioasă așadar hotărârea cu care asistentul de pe partea tribunei a 2-a a semnalizat gol pentru Kids Tâmpa, cu atât mai mult cu cât corpul lui Maxim obstrucționa vizibilitatea mingii.

Stegarii au avut însă șansa de a lua iar conducerea în minutul 76, când Mihai Ion a ales o pasă în centrul careului pentru Vlad Olteanu, iar reluarea sa a fost respinsă de Alexa. Cei de la Kids au avut și ei peste doar câteva minute o bună oportunitate în urma unei lovituri libere.

Finalul de meci a aparținut celuilalt arbitru asistent, care a semnalizat eronat două poziții de off-side la Horia Popa, cea de-a doua situație fiind absolut hilară, dat fiind că jucătorul stegar era în mod evident ținut în joc de trei fundași adverși. Evident pentru toată lume, mai puțin pentru asistent.

S-a terminat 1-1 și stegarii se mențin pe locul trei în clasamentul Seriei a 5-a din Liga a 3-a. Însă diferența față de locul șase, ocupat de CS Păulești, s-a redus la trei puncte, în timp ce Odorheiu Secuiesc a urcat pe locul patru, la doar două puncte în spatele echipei noastre (la fel ca și Cetate Râșnov).

Dată fiind aglomerația de echipe în preajma locurilor de play-off, meciul din etapa următoare (sâmbătă, 5 noiembrie, ora 14:00), de la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi II OSK, va fi pe cât de dificil, pe atât de important în vederea atingerii primului obiectiv din acest sezon: calificarea în play-off.

Hai, Steagu’!

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari