SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

CRONICĂ | Steagu’ 1-0 Sepsi II | Primele puncte din acest sezon

2 min read

Stegarii au luptat neîncetat sâmbătă seară, în fața unui adversar ambițios, pentru a obține victoria la debutul pe teren propriu din această ediție a campionatului Ligii a 3-a. Având experiența meciului test jucat la Sf. Gheorghe în vară (pierdut cu 1-2 după ce au condus) , Florin Dîrvăreanu și Laurian Păun le-au pus în vedere jucătorilor stegari obiectivele tactice ce necisitau îndeplinite pentru contracararea covăsnenilor.

Într-o primă repriză mai mohorâtă, în care stegarii au lăsat în câteva rânduri impresia că le lipsește acea ultimă pasă pentru deschiderea defensivei adverse, momentul cel mai notabil a venit în minutul 35, când fundașul stânga stegar Ovidiu Sterian a fost înlocuit cu George Munteanu. Mai familiarizat cu postura de apărător central, Sterian (18 ani) a avut probleme de adaptare la terenul ud, după ce miercuri, în Cupa României, s-a achitat excelent de sarcini în banda stânga. În a doua repriză, stegarii brașoveni au început să se apropie mai mult de poarta adversă, portarul Bogdan Căucă fiind deopotrivă la post în câteva situații mai intense.

Până la urmă, insistența galben-negrilor a fost materializată în minutul 87, când Munteanu a efectuat o cursă în flancul stâng și a centrat în marginea careului de șase metri de unde Răchișan a finalizat acrobatic, luându-i fața portarului.

Ultimele minute au adus atât o mare șansă pentru Sepsi II, blocată de Căucă, dar și una pentru stegari, Olteanu ratând ocazia de a face 2-0 la ultima atingere a meciului.

AU EVOLUAT

Căucă – Hamciuc, Gödri, Căpățînă (63 E. Rența) , Sterian (36 G. Munteanu) – H. Popa (63 Nicolau), Burlacu, Dragoș Sandu (63 Vlad Olteanu) – Savu, C. Danciu, Răchișan (90 Nicoloiu)

OMUL MECIULUI

Ștefan Răchișan – a marcat unicul gol printr-o finalizare spectaculoasă și a creat deseori pericol.

Creat de stegari pentru stegari