SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

CRONICĂ | Blejoi 2-1 Steagu’ | Dominare fără impact și un arbitraj bizar

3 min read

Cel mai lung drum începe cu primul pas. Iar unele înfrângeri încep cu un fault ignorat și un altul imaginar acordat.

În tradiția ultimelor meciuri, stegarii au început și confruntarea de la Blejoi, cu liderul Seriei a V-a din Liga 3 practic de la 0-1. Gazdele, cu victorii în primele două etape și fără gol primit, au deschis scorul în minutul 6, după ce o eroare flagrantă de marcaj a apărării brașovene i-a permis lui Lambru să devieze cu capul în poarta lui Bogdan Căucă.

Însă întreaga fază care a precedat acest gol a fost construită de o serie de decizii total anapoda luate de arbitrul Bogdan Neculcea. Mai întâi, o împingere evidentă asupra lui Horia Popa, în preajma careului advers, a fost trecută cu vederea de acesta, pentru ca apoi, la faza imediat următoare, să fluiere o infracțiune inexistenă într-un duel, vorba vine, în care a fost implicat Robert Hamciuc, fundașul nostru de bandă. Este pentru a doua oară în acest campionat când o astfel de decizie influențează scorul, după ce în etapa inaugurală, cu Kids Tâmpa, arbitrul Safta Mihai Iordăcheanu a fluierat contra echipei noastre un fault cât se putea de clar asupra lui Răchișan, dându-le și atunci adversarilor șansa să deschidă scorul devreme. Bineînțeles, aceste decizii nu scuză felul în care linia defensivă a reacționat ulterior, însă ar fi preferabil să nu fim puși, iată, constant, în fața unor astfel de situații care afectează întregul plan tactic și desfășurarea ulterioară a meciului.

Gazdele au majorat scorul în minutul 16, când Badea a dejucat ieșirea galben-negrilor la offside și a finalizat în situație de unu contra unu cu portarul. Într-o încercare de a schimba lucrurile încă înainte de pauza, antrenorii Dîrvăreanu și Păun au efectuat patru modificări în minutele 25 (Rența în locul lui Căpățână) și 34 (Olteanu, Nicoloiu și Mihai Ion în locul lui Nicolau, Răchișan și Hamciuc). Chiar nou-intratul Nicoloiu a fost în prim-planul celei mai bune ocazii stegare a reprizei, dar jucătorul de 18 ani a ratat contactul cu centrarea ideală livrată de Horia Popa în chiar ultima fază a primelor 45 de minute.

După pauză, tot stegarii au avut mai mult posesia. Chiar dacă au jucat mai bine, această dominare a dat roade o singură dată, în minutul 67, când Mihai Ion a reluat în poartă, cu capul, cornerul executat de Carlo Danciu. Peste doar trei minute, arbitrul Neculcea a luat o altă decizie bizară și în defavorea echipei noastre, mutând în afara careului un fault comis asupra lui Andrei Nicoloiu chiar la limita suprafeței de pedeapsă. Lovitura liberă executată de Bogdan Căucă a rămas fără efect. Blejoienii au fost iertați de un alt penalty în finalul meciului, în minutul 87, când Mihai Ion aproape că a fost dezbrăcat de tricou în careu, dar faza a continuat cu șutul lui Nicoloiu peste poartă.

Stegarii au cedat în cele din urmă cu 2-1 pe terenul Blejoiului – care acum are trei victorii din tot atâtea meciuri. În rubrica de lucruri pozitive putem trece golul marcat de Mihai Ion, chiar la debut, în fața unei echipe care până acum nu primise gol în campionat, jocul în creștere din repriza secundă și faptul că băieții au rezistat din punct de vedere fizic în fața unei candidate la promovare.

AU EVOLUAT

Căucă – Hamciuc (34 Nicoloiu), Gödri, Căpăƫână (26 E. Renƫa), Munteanu – Burlacu (62 Sandu) Savu, Nicolau (34 Vl. Olteanu) – H. Popa, Răchişan (34 M. Ion), Danciu

CEL MAI BUN STEGAR AL MECIULUI

Mihai Ion – care a adus un plus de dinamism atacului nostru și a marcat la debutul în culorile galben-negre.


Urmează acum pentru noi un alt meci important, în această miercuri, pe 14 septembrie, când de la ora 16:30 vom întâlnit pe teren propriu echipa de ligă secundă CSC 1599 Șelimbăr, în turul 3 al Cupei României.

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari