SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Cinci ani, trei luni şi cinsprezece zile mai târziu

3 min read

O echipă galben-neagră pe traseu să reușească cea mai bună clasare în Liga 1 de la revenirea în elită în 2008 și o nocturnă de mai. Acestea erau coordonatele sub care Daniel Dumbravă pășea pe iarba lui „Silviu Ploeșteanu” în seara zilei de 23 mai 2013.

Momentul unic și-l amintește clar, dat fiind că „a fost visul meu să debutez la echipa unde am crescut”. Visul oricărui junior. Avea 18 ani și în minutul 76 al meciului cu Gloria Bistrița intra în locul lui Davide Dias, purtând tricoul cu numărul 55.

Atunci mă gândeam că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Acel debut m-a ambiționat mult, voiam să progresez”.

Daniel Dumbravă, SR Brașov

Deși în returul acelui campionat 2012/13 făcuse constant parte din lotul „stegar”, la finalul sezonului s-a întâmplat împrumutul clasic la Unirea Tărlungeni, în Liga a 2-a, și apoi ieșirea definitivă de pe radarul FC Brașov, ca a atâtor alți juniori „stegari”.

A mai revenit pe „Silviu Ploeșteanu” abia peste trei ani, pe 3 decembrie 2016, dar ca adversar, fiind integralist pentru Sepsi Sf. Gheorghe în acel 1-1. Cu alb-roșii din Sfântu a reușit promovarea în prima ligă în ediția 2016/17, un campionat în care galben-negrii s-au transformat din pretendenți la primul loc în echipă sortită pieirii.

Dragostea fanilor, însă, a ținut în viață spiritul „stegar”, dl. Dumbravă urmărind îndeaproape evoluția proiectului Steagul Renaște. Chiar dacă apăra culorile lui Sepsi în Liga 1 pe stadionul „Silviu Ploeșteanu”, nu pierduse speranța că într-o zi va reveni cu adevărat acasă.

Credeam că într-o zi o să mai joc aici. Cel mai frumos este să joci pentru echipa unde ai crescut și pentru orașul unde te-ai născut”.

Pe 7 septembrie 2018, adică după 5 ani, 3 luni și 15 zile de la debutul în galben-negru, Daniel Dumbravă intra din nou pe teren ca „stegar”, îmbrăcând tricoul cu numărul 3.

În meciul de la marginea de nord-vest a Capitalei, cu FC Voluntari II, a jucat pe un post atipic lui, mijlocaș ofensiv, el evoluând în mod obișnuit fundaș stânga. S-a pregătit normal pentru noul post şi „am încercat să respect cerințele antrenorului și să ajut cât mai mult echipa. Restul a venit de la sine.”

De la sine a venit șansa deschiderii scorului, fiind implicat în faza din care Carlo Danciu a obținut penalty-ul transofrmat de Sorin Strătilă, apoi, în minutul 60 a venit unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestui sezon. Și-a așezat cu stângul mingea respinsă de apărarea gazdelor și, cu același picior, a găsit de la 30 de metri vinclul porții și primul său gol la seniori.

Să învelești într-un singur cuvânt momentul e treabă imposibilă, așa că… „bucurie și emoție mare!!!”.

Sunt foarte bucuros că am „redebutat” în tricoul galben-negru, iar cu susținerea suporterilor vom face o treabă bună și vom promova!”

Steagul Renaște prin noi!

Creat de stegari pentru stegari