SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Cetatea Homorod 0-3 Steagu’ | Superlative şi alte dimensiuni

2 min read

Teren îngust, tribună înaltă. Teren scurt, ambiţii mari din partea gazdelor. Cam astea ar fi coordonatele meciului de sâmbăta trecută (5 mai), când “stegarii” au trebuit să rămână calmi şi să evite deopotrivă frustrarea şi tacklingurile adverse.

Tacklinguri bineintenţionate de altfel, doar că nu tocmai bine sincronizate în anumite momente şi nesancţionate de arbitru cu nici măcare un galben. De înţeles în marea schemă a lucrurilor, întrucât orice penalizare colorată atârnă greu la bugetul cluburilor alimentate în mare de pasiunea existenţei.


Cei aproximativ 200 de suporteri care au populat tribuna înaltă a Hoghizului, localitatea unde Cetatea îşi joacă meciurile de acasă, n-au încetat nici un minut să creadă că golul va veni. Cu atât mai mare a fost bucuria din minutul 38, când Alin Damian a reluat cu capul centrarea lui Răzvan Damian.

Peste doar cinci minute, Horia Popa a făcut ce ştie el mai bine, a pasat decisiv şi Emanuel Popa a făcut 2-0 cu un lat precis de la unşpe metri. Pentru că, na, dacă Damienii, de ce nu şi Popii?


Au evoluat: Albert Popa – Raul Rusu, Andrei Poverlovici, Răzvan Dmaian, Adrian Voicu (’66 Laurenţiu Căpăţână) – Alexandru Ţuţu, Marian Popescu (’60 Cristi Cocan), Alin Damian – Sorin Strătilă (’52 Alex Vîrlan), Emanuel Popa, Horia Popa (’81 Raul Toader)


Deşi această rapidă succesiune de goluri din finalul primei reprize dădea impresia unui torent în partea a doua, apărarea determinată a roşilor şi bara, în trei ocazii, au stagnat proporţiile scorului.

Cristi Cocan a intrat bine în joc, pasând bine în preajma careului de şaişpe metri – dintr-o astfel de acţiune a rezultat bara nr. 1, autor Ema Popa – în timp ce celălalt nou-intrat, Alex Vîrlan, a obţinut penalty-ul care i-a dat ocazia lui Horică să se infiltreze şi el pe lista marcatorilor.

A fost singurul gol al reprizei a doua, prin care gazdele au consfinţit o înfrângere onorabilă.

Următorul meci pe teren propriu va avea loc în această sâmbătă, pe 12 mai 2018, de la ora 11, când pe “Silviu Ploeşteanu” vin cei de la Carpați Berivoi.

Pe curând.

Creat de stegari pentru stegari