SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Colţea 0-4 Steagu’ | Să fluture steagurile!

3 min read

Ca majoritatea celor de pe latura Tribunei I a stadionului “Carpaţi”, şi noi eram fermecaţi de prestaţia galeriei galben-negre din debutul meciului, încât din golul deschiderii de scor am mai apucat să prindem doar aterizarea feerică a lui Alin Damian, după ce tocmai plasase mingea cu capul în plasă. Unu la zero pentru “stegari” din minutul 1!


“Fideli culorilor la bine şi la greu… azi, mâine, mereu!”

Cel mai mare pericol la poarta gazdelor a continuat să vină tot de pe flancul “SR” (Strătilă-Răduţoiu), însă finalizarea lui Alin Damian, de această dată cu latul piciorului drept, a urmat o traiectorie anormală peste transversală, obligându-i pe mulţi care deja scăpau “GOL!”-ul pe gură să recurgă rapid la alte expresii ale mirării.

Cea mai frumoasă ratare a meciului i-a aparţinut lejer lui Alex Vîrlan, care scăpând spre poartă graţie unei excelente pase a decarului Damian, a construit o scăriţă mult prea înaltă, privând suporterii de o nouă bucurie.

De cealaltă parte, fostul junior al FC Braşov şi suporter “stegar” Alex Păduraru, a fost aproape de egalare, însă neatenţia lui Abi Popa l-a luat şi pe el prin surprindere, acesta nereuşind să îndrepte mingea spre plasa noastră.

Trecuţi cu bine de acest moment, “stegarii” au închis repriza printr-un gol liniştitor. Recuperarea lui Horia Popa în jumătatea proprie a fost catalizatorul golului de 2-0, Strătilă potrivindu-l pe Alin Damian într-o situaţie de unu-contra-unu din care golgeterul nostru nu a putut rata.


Au evoluat: Albert Popa – Ciprian Răduţoiu (’84 Raul Toader), Andrei Poverlovici, Răzvan Damian, Raul Rusu – Cristi Cocan, Alexandru Ţuţu (’24 Marian Popescu), Alexandru Vîrlan – Sorin Strătilă (’73 Laurenţiu Căpăţână), Alin Damian, Horia Popa (’59 Dragoş Taraş).


În repriza a doua, “stegarii” au încercat fără succes poarta adversa, însă şuturile de la distanţă ale lui Horia Popa şi Alin Damian, capul din plonjon al lui Cristi Cocan şi ratarea incredibilă a lui Sorin Strătilă doar au tachinat nevoia de descătuşare emoţională a suporterilor.

Până la urmă, în minutul 73, nou-intratul Laurenţiu Căpăţână, unul din veteranii proiectului Steagul Renaşte, a făcut 3-0 la chiar prima sa atingere de minge. Sau a doua, dacă e să ne legăm de tehnicalităţi, pentru că prima atingere a fost stopul, iar a doua şutul elegant spre colţul lung.

Scorul a fost închis de hattrick-ul lui Damian, găsit excelent în careu de Dragoş Taraş, acelaşi servant şi la golul trei, a cărui cursa pe dreapta s-a dovedit mai rapidă decât abilitatea noastră de a schimba bateria camerei de filmat.

“Stegarii” rămân neînvinşi şi fără gol primit în deplasare în acest retur. Meciul de miercuri, desfăşurat într-o atmosferă cum doar magica oră de start 18 poate asigura, îl băgăm repede în folder-ul cu amintiri, pentru că în această sâmbătă, 19 mai, de la 11 dimineaţa, vine în Bartolomeu echipa unor băieţi care în tur n-au fost deloc eleganţi cu suporterii noştri şi, în general, cu ideea de competiţie sportivă. Să le arătăm, dară, ce înseamnă un meci zgomotos.

Hai, Stegarii!!!

Creat de stegari pentru stegari