SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Bilete de colecţie – ediţia Silviu Ploeşteanu

2 min read

Cu ocazia următoarelor două meciuri pe care Copiii Oraşului le vor disputa acasă în această lună aprilie, suporterii vor avea oportunitatea să-l adauge colecţiei personale pe legendarul antrenor “stegar” Silviu Ploeşteanu.

Când sunt meciurile:

  • marţi, 9 aprilie, ora 17:00, cu Astra II Giurgiu;
  • sâmbătă, 20 aprilie, ora 17:00, cu CSO Filiaşi

Biletele pentru ambele partide vor conţine citate atribuite celui mai mare “stegar” al tuturor timpurilor.

“În fotbal trebuie să ai: măsură, bun simţ, inimă, caracter şi pasiune

citatul prezent pe biletele meciului de marţea aceasta

Cât costă biletele:

  • 10 lei la Tribuna a II- şi Tribuna I (T2 şi T1), copiii sub 14 beneficiază de acces gratuit;
  • 50 de lei la Tribuna Oficială (Fotolii)

Accesul spre toate cele 3 zone se face pe Poarta Mare din strada Stadionului. Casele se deschid la ora 15:45, iar poarta la ora 16:00.

____

Numele lui Silviu Ploeşteanu, cel care dă şi numele stadionului pe care evoluăm, este cunoscut tuturor “stegarilor”, mari şi mici deopotrivă.

Sosit la club în primăvara anului 1948, fostul atacant interbelic al celor de UD Reşiţa, U Cluj, Venus Bucureşti şi al Naţionalei a luat în primire la Uzinele Astra Braşov postul de antrenor-jucător, conducându-i pe braşovenii de atunci spre primul loc în Campionatul Districtual Braşov şi ulterior în lungul baraj de promovare în Divizia C.

Au urmat pentru Ploaie 20 de ani la rând sub culorile aceleiaşi echipe, fiind cel mai longeviv antrenor din istoria fotbalului românesc în acest sens, şi al 4-lea într-un top mondial.

În această perioadă, Silviu Ploeşteanu a dus echipa din Campionatul Judeţean până în prima ligă. Băieţii de sub Tâmpa s-au bătut până spre final pentru titlu în ediţiile 1959-1960 şi 1961-1962, şi au jucat şi două semifinale de Cupa României.

Cu siguranţa domnia lui Ploeşteanu merita mai multe victorii finale, singura dintre acestea venind pe 15 noiembrie 1961, când “stegarii” învingeau în meciul decisiv al Cupei Balcanice pe Levski Sofia cu 4-2.

Cea mai mare performanţă a Naţionalei Olimpice a României, locul 5 la Tokyo 1964, poartă de asemenea semnătura sa.

A condus echipa noastră în 508 meciuri oficiale (campionat, Cupă, cupe europene, de baraj), înregistrând următoarea linie:

518 meciuri – 230 de victorii – 110 egaluri – 178 de înfrângeri, golaveraj 827-687 (numerele nu sunt momentan complete, ele fiind mai mari)

Ah, şi a dat şi un gol pentru echipă, gol cu care a adus victoria în primul meci al barajului din 1948.

STEAGU’ SUNTEM NOI!

Creat de stegari pentru stegari