SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Bascov 1-0 Steagu’ | Cronica meciului

3 min read

După 5 etape consecutive fără înfrângere şi fără gol primit, Copiii Oraşului au cedat sâmbătă toate punctele la Bascov doar în urma unei lovituri de la 11 metri, destul de uşor acordată, după un contact între Renţa şi atacantul piteştean Andrei.

Au evoluat: 99. Abi Popa (20 de ani) – 20. Daniel Răducan (20), 16. David Tălmaciu (16), 5. Eduard Renţa (16), 13. Daniel Dumbravă (23) – 14. Florin Stîngă (40), 8. Robert Marin (16), 10. Cătălin Grigore (19) – 17. Horia Popa (25). 26. Dragoş Popa (17), 29. Dragoş Sandu (16)

Au mai intrat în repriza a doua: 7. Nicolas Antone (16), 23. Adrian Stoian (21)

Dragoş Popa, autorul golului de 3-0 în etapa de marţi, a fost şi în prim-planul primelor noastre acţiuni ofensive purtate pe terenul îmbimbat cu apă din Mioveni. Cea mai importantă a fost lovitura de cap pe spate, dintr-o lovitură liberă executată de Cătălin Grigore.

La faza următoare, Tălmaciu şi Abi Popa i-au refuzat golul lui Andrei, cel mai bun jucător al gazdelor. Totuşi, acelaşi număr 9 piteştean a găsit în minutul 18 plasa porţii lui Abi, punând stop cronometrului la 479 de minute de invincibilitate.

Horia Popa a fost la o palmă de egalare peste câteva minute. Lansat excelent din jumătate proprie de Grigore, Horică şi-a făcut mingea din preluare spre poarta lui Tănase, şutând de la 12 metri lateral stânga în transversală!

“Stegarii” au căpătat şi mai multă încredere după această fază.

O minge centrată în careu de Răducan şi bâlbâită de Tănase, ieşit undeva la 11 metri în duel cu Dragoş Popa şi Renţa, a fost expediată de Tălmaciu razant cu stâlpul stâng.

Hattrick-ul marilor ocazii a fost realizat de imposibilitatea lui Dragoş Sandu de a ajunge la o minge centrată în faţă porţii de Horia Popa pe finalul primei reprize.

După pauză, pe un teren tot mai ud de la ploaia mocănească ce a căzut pe tot parcursul întâlnirii, “stegarii” au dominat teritorial, creându-şi cea mai mare ocazie în minutele de debut, când Horia Popa a nimerit cealaltă transversală dintr-un şut-centrare cu exteriorul piciorului drept.

Abi Popa a fost testat de lovitura liberă executată de Andrei, de la aproximativ 25 de metri, care a prins iarba udă chiar în faţa tânărului nostru portar.

Deşi controlau jocul, braşovenii s-au găsit tot ei în situaţia de a se replia pentru evitarea unui nou gol când Ivan a finalizat un contraatac cu un şut imprecis din interiorul careului.

Capul lui Horia Popa din şase metri nu a putut trece de Tănase, care a blocat cu picioarele pe linie, apoi acelaşi Andrei a zguduit stropii de pe transversala lui Abi la finalul unui alt excelent contraatac, pentru ca meciul să te termine cu victoria la limită a gazdelor.

O înfrângere nemeritată în cele din urmă pentru băieţii noştri, care au fost încurajaţi minute bune după încheierea meciului de cei aproximativ 100 de suporteri “stegari” care i-au însoţit în această deplasare.

“Frumoase sunt zilele când le petrec cu tine”, iar cele mai frumoase sunt cele care vor veni. Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 17:00, Copiii Oraşului vor disputa împotriva celor de la CSO Filiaşi unul dintre cele mai grele meciuri din această primăvară, oltenii fiind neînvinşi şi lideri în campionatul returului.

STEAGU’ SUNTEM NOI!

Creat de stegari pentru stegari