SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Avancronică | Steagu’ – Sepsi II

2 min read

Stegarii debutează acasă în sezonul 2022/23 al Ligii a 3-a contra echipei Sepsi II Sf. Gheorghe, țintind primele trei puncte din acest campionat.

UNDE ȘI CÂND SE JOACĂ

  • sâmbătă, 3 septembrie – stadionul Silviu Ploeșteanu (Tineretului)
  • ora de start: 17:00
  • preț bilete: 10 lei la Tribuna 1 și Tribuna a 2-a / 50 lei la Tribuna Oficială
  • copiii sub 14 ani însoțiți de un adult beneficiază de acces gratuit
  • casele de bilete se deschid la ora 15:50

CE-AU FĂCUT ÎN MECIUL ANTERIOR

Cei de la Sepsi II au început sezonul cu un egal pe teren propriu, sâmbăta trecută, în fața celor de la Cetate Râșnov (1-1). Stegarii, în schimb, au avut parte de acțiune la mijlocul săptămânii, trecând miercuri în turul 2 al Cupei României de FC Odorheiu Secuiesc (3-2).

CE-A FOST SEZONUL TRECUT

Covăsnenii au reușit în ediția 2021/22 să se califice în play-off-ul Seriei a V-a în urma clasării pe locul patru în sezonul regulat. Unica victorie pe care au reușit-o în această fază a campionatului a fost în deplasare, 1-0, chiar în fața Odorheiului Secuiesc, campioana seriei.

În ce privește duelurile directe din sezonul anterior, stegarii au ieșit în avantaj, neprimind gol în nici unul din cele două meciuri.

  • 27 august 2021, Liga 3, et. 1 – Sepsi II – SR Brașov 0-0
  • 2 noiembrie 2021, et. 10 – SR Brașov – Sepsi II 2-0

Succesul adus în toamnă de golurile marcate de Ștefan Răchișan și Andrei Dedu (primul din carieră) a fost ultimul din următoarele cinci luni, într-un sezon în care stegarii au luptat până în ultima etapă pentru evitarea retrogradării.

DE-A LUNGUL ISTORIEI

Primele întâlniri cu echipa secundă a celor de la Sepsi Sf. Gheorghe au avut loc în ediția 2020/21 a Ligii a 3-a. Pe 7 noiembrie 2020, în ultima etapă a turului, stegarii cedeau în Bartolomeu cu 2-1, fapt ce a părut să pericliteze șansele calificării în barajul de promovare, distanța față de locul doi mărindu-se la șase puncte. Până la urmă, băieții antrenați la acea vreme de Liviu Nicolae au reușit să recupereze diferența și au securizat locul în semfinalele barajului de promovare chiar la Sfântu Gheorghe, Horia Popa marcând golul nostru în remiza cu Sepsi II.


30 aprilie 2021 – un jucător fericit. Horia Popa a deschis scorul la Sfântu Gheorghe, în minutul 34, punându-i pe stegari în postura de favoriți pentru clasarea pe locul doi în Seria a V-a a Ligii a 3-a, care aducea cu sine calificarea în semifinalele barajului de promovare. Foștii stegari Sebi Iordache și Radu Marinescu merg să-l felicite. FOTO: Andreea Rogoz


Până la meciul de sâmbătă, palmaresul dintre cele două echipe arată astfel:

4 meciuri – 1 victorie stegară – 2 remize – 1 victorie Sepsi II – golaveraj 4-3


– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari