SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Avancronică | CS Blejoi – Steagu’

3 min read

Prima deplasare în afara Brașovului din acest sezon îi duce pe stegari la Blejoi (jud. Prahova), un loc plin de goluri, suspans, dramă și momente memorabile pentru galben-negri.

UNDE ȘI CÂND SE JOACĂ

  • sâmbătă, 10 septembrie – stadionul Comunal din Blejoi
  • ora de start: 17:00

CE-AU FĂCUT ÎN MECIUL ANTERIOR

Stegarii au obținut în weekend primele trei puncte din acest campionat, câștigând pe Silviu Ploeșteanu cu 1-0 în fața echipei secunde a celor de la Sepsi OSK. Blejoienii au repurtat și ei o victorie târzie, învingând Râșnovul pe stadionul Bucegi cu 2-0, golurile fiind marcate în ultimele două minute. Astfel, prahovenii ocupă primul loc în clasament, cu maximum de puncte după două etape și fără gol primit. Stegarii, cu o înfrângere și o victorie, se află momentan pe locul șapte, la trei puncte distanță de lider.

CE-A FOST SEZONUL TRECUT

SR Brașov a întâlnit CS Blejoi în patru meciuri oficiale sezonul trecut – de două ori în campionatul regulat, și de două ori în play-out. Întâlnirea de la Blejoi, din etapa a 4-a, a prilejuit prima victorie stegară din acel campionat (2-1), Gödri și Șerban marcând golurile noastre. Returul sezonului respectiv a fost per ansamblu o cruntă dezamăgire, iar partida de la Brașov cu CS Blejoi n-a făcut excepție, oaspeții câștigând în noiembrie 2021 cu 3-1. În play-out, stegarii au câștigat atât la Blejoi (3-1), cât și sub Tâmpa (2-1), victorii fără de care salvarea de la retrogradare n-ar fi fost posibilă. Memorabile din acele întâlniri sunt răsturnarea de scor reușită la Blejoi, și golurile superbe marcate la Brașov de Stoian și Linguraru.

DE-A LUNGUL ISTORIEI

Prima întâlnire oficială dintre CS Blejoi și SR Brașov a avut loc pe 7 septembrie 2019, în Prahova. Blejoiul reușise promovarea în Liga a 3-a, iar acel meci s-a încheiat 1-1, stegarii obținând egalarea după ce Horia Popa a transformat un penalty în minutul 74. Din cauza pandemiei COVID-19 și a restricțiilor care au urmat în primăvara anului 2020, nu a existat un meci retur.

Șirul s-a reluat în sezonul 2020/21, cele două echipe ducând o luptă pasionantă pentru locul doi, care asigura calificarea în semifinalele barajului de promovare. După ce a fost 2-2 pe stadionul Silviu Ploeșteanu în octombrie, stegarii s-au impus cu 4-1 la Blejoi pe 17 aprilie 2021, o victorie prin care și-au devansat adversarii în cursa pentru locul doi.


17 aprilie 2021 – András Gödri (centrul imaginii, cu pumnii strânși) a deschis scorul la Blejoi cu primul său gol în culorile galben-negre. FOTO: Andreea Rogoz


Palmaresul meciurilor directe arată astfel:

7 meciuri – 4 victorii stegare – 2 egaluri – 1 victorie Blejoi – golaveraj 15-10

Stegarii sunt neînvinși pe terenul din Blejoi și, mai mult, s-au impus în ultimele trei deplasări acolo – tradiție pe care sperăm să o vedem continuată și după meciul din această sâmbătă.

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari