SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Avancronică | Steagu’ – FC Odorheiu Secuiesc

2 min read

După ce au trecut în turul 1 al Cupei României de Cetate Râșnov cu 4-0 (vezi rezumatul video), stegarii vor înfrunta miercurea aceasta, în turul 2, pe FC Odorheiu Secuiesc – revelația sezonului trecut al Ligii a 3-a.

UNDE ȘI CÂND SE JOACĂ

  • miercuri, 31 august – stadionul Silviu Ploeșteanu (Tineretului)
  • ora de start: 17:30
  • preț bilete: 10 lei la Tribuna 1 și Tribuna a 2-a / 50 lei la Tribuna Oficială
  • copiii sub 14 ani însoțiți de un adult beneficiază de acces gratuit

CE-AU FĂCUT ÎN MECIUL ANTERIOR

Etapa inaugurală a campionatului Ligii a 3-a, ce a avut loc sâmbătă, a însemnat un start ratat pentru ambele echipe. Dacă stegarii au cedat în fața celor de la Kids Tâmpa cu 3-1, FC Odorheiu Secuiesc a pierdut la Blejoi cu 2-0.

CE A FOST SEZONUL TRECUT

Echipa suporterilor stegari n-a avut o experiență plăcută în meciurile directe din sezonul trecut cu cei la Odorheiu Secuiesc, oaspeții de miercuri câștigând ambele partide cu scorul general de 6-0.

  • 9 octombrie 2021, Liga 3, et. 7 – SR Brașov – Odorheiu Secuiesc 0-4
  • 11 martie 2022, et. 16 – Odorheiu Secuiesc – SR Brașov 2-0

Dacă SR Brașov s-a zbătut pentru evitarea retrogradării până în ultima etapă, echipa negru-portocalie a câștigat atât campionatul regulat cât și play-off-ul Seriei a V-a, ajungând apoi în finala barajului de promovare în Liga a 2-a, unde a cedat pe teren propriu în fața echipei CSM Slatina, în urma loviturilor de departajare.

DE-A LUNGUL ISTORIEI

Firul meciurilor SR Brașov – Odorheiu Secuiesc începe în urmă cu doi ani, pe 19 septembrie, în etapa a 2-a a sezonului 2020/21. Chiar dacă brașovenii au dominat în acea zi și și-au creat mai multe ocazii, harghitenii antrenați de fostul stegar Florin Stîngă au învins cu 2-1. În retur, pe 12 martie 2021, galben-negrii au reușit să smulgă un egal pe terenul înghețat din Odorhei, Robert Elek marcând o dublă la debutul pentru club. Primul gol a venit chiar la prima atingere (Elek a intrat în minutul 70), egalarea fiind adusă cu șase minute înainte de final.

Robert Elek a sunat egalarea. Din echipa care a jucat în acea zi, astăzi se mai regăsesc în lotul stegar șase jucători: Bogdan Căucă, Gödri András, Cristi Burlacu, Edi Rența, Horia Popa și Marius Savu.


Urmează pe 31 august al 5-lea meci dintre cele două echipe. Până acum, linia arată astfel:

4 jucate – nici o victorie stegară – 1 egal – 3 victorii Odorhei – golaveraj 3-10

Meciul de miercuri este, așadar, nu doar unul contra unui adversar puternic, ci și unul contra istoriei, stegarii țintind prima victorie oficială în fața Odorheiului Secuiesc și, odată cu ea, progresul în turul 3 al Cupei României.


– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari