SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Lotul sezonului 2022/23 aproape finalizat

4 min read

După turul de forță de săptămâna trecută, când oficialii clubului SR Brașov au depus un efort impresionant pentru semnarea și înregistrarea la Federația Română de Fotbal a unui număr minim necesar de jucători în vederea meciului din Cupa României cu Cetate Râșnov, celor treisprezece jucători inițiali li s-au alăturat săptămâna aceasta, în mod oficial, alți șapte.


Antrenorii Florin Dârvăreanu și Laurian Păun, împreună cu directorul tehnic Ioan Nagy, au reușit conturarea unui lot care poate fi considerat reprezentativ pentru întreg județul Brașov și care sperăm să aducă suporterilor stegari multe bucurii în lunile care vor urma.


PORTARI (2)

Bogdan Căucă (Brașov, 26 de ani) – născut pe 6 august 1996

Andrei Maxim (Făgăraș, 27) – 29 octombrie 1994

ATACANȚI (5)

Ștefan Răchișan (Cristian, 23) – 23 decembrie 1998

Carlo Danciu (Cristian, 22) – 30 august 1999

Marius Savu (Tărlungeni, 18) – 18 septembrie 2003

Norbert Vârtosu (Sf. Gheorghe, 20) – 12 ianuarie 2002

Horia Popa (Brașov, 28) – 17 septembrie 1993

FUNDAȘI (6)

Eduard Rența (Brașov, 20) – 3 mai 2002

Gödri András (Săcele, 20) – 7 august 2002

Robert Hamciuc (Codlea, 18) – 17 ianuarie 2004

Ovidiu Sterian (Codlea, 18) – 8 martie 2004

George Munteanu (Brașov, 24) – 5 noiembrie 1997

Laurențiu Căpățână (Brașov, 27) – 9 noiembrie 1994

MIJLOCAȘI (7)

Dragoș Sandu (Râșnov, 20) – 27 iunie 2002

Vlad Olteanu (Brașov, 26) – 21 martie 1996

Cristi Burlacu (Brașov, 28) – 27 octombrie 1993

Ștefan Nicolau (Săcele, 21) – 8 iunie 2001

Andrei Dedu (Brașov, 18) – 11 noiembrie 2003

Andrei Nicoloiu (Brașov, 17) – 5 septembrie 2004

Marius Avărvare (Brașov, 18) – 29 martie 2004


FEȚE VECHI ȘI FEȚE NOI

Jucători ca Bogdan Căucă, Ștefan Răchișan, Carlo Danciu, Vlad Olteanu, Dragoș Sandu, Edi Rența, Cristi Burlacu sau Horia Popa nu mai au nevoie de prea multe cuvinte, ei fiind familiari suporterilor stegari, unii chiar jucând pentru vechiul FC Brașov înainte de desființare (Căucă, Răchișan, Olteanu, H. Popa), scriind apoi pagini frumoase pentru echipa suporterilor stegari, SR Brașov.

Între timp, valul tânăr sosit la club în ianuarie 2018, Danciu, Sandu, Rența, a crescut sub ochii noștri în ultimele sezoane, devenind din adolescenți de 16-17 ani oameni în care clubul își pune nădejdea.

Cristi Burlacu, „gladiatorul” de la mijlocul terenului și unul dintre primii jucători care în vara anului 2017 au aderat la ideea suporterilor stegari de a duce mai departe spiritul galben-negru, va intra în al 3-lea an consecutiv de activitate în cadrul SR Brașov. Pe lângă Burlacu și veteranul Andrei Maxim, care a semnat primul contract de jucător din istoria SR-ului în acea memorabilă vară, în lotul sezonului 2022/23 se va mai regăsi un alt jucător care, acum cinci ani, s-a alăturat din primele zile proiectului #SteagulRenaște: Laurențiu Căpățână.


Pe lângă cei menționați mai sus, fanii vor fi încântați să-l revadă în meciurile oficiale pe Marius Savu (au gustat deja o mostră în meciul de Cupă), cel care a sosit la club împreună cu Gödri András în primăvara anului 2021, ambii aducându-și aportul în lupta pentru promovare din acel sezon. Ștefan Nicolau, care a debutat în fotbalul divizonar sub culorile noastre, sosind de la CSȘ Brașovia, continuă și în ediția 2022/23, după ce a revenit la SR Brașov în primăvară, având rolul de a oferi consistență și viziune liniei mediene.

Trio-ul puștilor Dedu, Nicoloiu și Avărvare beneficiază, așadar, de un colectiv în care se poate dezvolta frumos, aceștia arătând în câteva ocazii sclipiri care dau speranțe. Vorbind de colectiv, nou-sosiții Robert Hamciuc și Ovidiu Sterian (6 meciuri în Liga 1 pentru Academica Clinceni în primvăra acestui an) se integrează bine și sunt dornici să fie actori principali pe gazonul verde. Singurul jucător al lotului din afara Țării Bârsei este covăsneanul Norbert Vârtosu, care a mai fost în probe la club în anii anteriori, acum sperând că a venit momentul să-și lase amprenta pe culorile galben-negre.

MULȚUMIRI CELOR CARE AU ȚINUT STEAGUL SUS

Fiecare sezon din viața unei echipe implică, inevitabil, și despărțiri. Clubul nostru le mulțumește pentru efortul depus în tricoul echipei și pentru amintiri următorilor jucători: Raul Negotei (plecat la Kids Tâmpa), Adrian Stoian (la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în Liga a 2-a), Bogdan Cîrstian (la Sepsi II), Robert Elek (retras), Cenk Firat (retras), Marius Manole, Sebi Iordache, Iulian Moldoveanu, Kovács Csaba, Răzvan Dragomir și George Bucșoiu.


Ușa de la stadionul Silviu Ploeșteanu este mereu deschisă pentru aceștia, așa că îi așteptăm cu brațele deschise la meciuri atunci când programul le va permite. De asemenea, după cum am văzut în rândurile de mai sus, viitorul poate rezerva reveniri.


Cum perioada de transferuri este deschisă până pe 5 septembrie, vom anunța alte posibile sosiri de îndată ce acestea se vor concretiza.

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari