SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Avancronică | Râșnov – Steagu’

2 min read

Episodul al 4-lea din Derby-ul Țării Bârsei va fi în direct sâmbăta aceasta pe stadionul Bucegi, când Cetate Râșnov și SR Brașov, echipa suporterilor stegari, se întâlnesc în etapa a 2-a din play-off.

UNDE ȘI CÂND SE JOACĂ

  • sâmbătă, 8 aprilie 2023 – stadionul Bucegi din Râșnov
  • ora de start – 17:00
  • acces: gratuit

CE-AU FĂCUT ÎN MECIUL ANTERIOR

Ambele echipe au evoluat în deplasare, în județul Prahova. Râșnovenii au pierdut cu 3-2 pe terenul liderului seriei a 5-a, CS Blejoi, după ce în minutul 20 conduceau cu 2-0! Gazdele au egalat până la pauză, iar apoi au înscris golul victoriei în minutul 75.

Echipa brașovenilor s-a întors cu un punct de la CSO Plopeni, echipa de pe locul secund, menținându-se astfel distanța de două puncte în cursa pentru semifinalele barajului de promovare.

SITUAȚIA DIN CLASAMENT

Toate cele patru echipe din play-off au intrat în faza a doua a sezonului cu punctele obținute în sezonul regulat.

  1. CS Blejoi – 1 meci – 1 victorie – 0 egaluri – 0 înfrângeri – golaveraj 3-2 – puncte 45
  2. CSO Plopeni – 1 -0 – 1 – 0 – gol. 0-0 – pct. 33
  3. SR Brașov – 1 – 0 – 1 – 0 – gol. 0-0 – pct. 31
  4. Cetate Râșnov – 1 – 0 – 0 – 1 – gol. 2-3 – pct. 30

Lupta pentru cel de-al doilea loc la barajul de promovare este cât se poate de aprigă, iar diferența minimă de puncte între echipele implicate crește și mai mult miza etapei din această sâmbătă.

CE-A FOST ÎN SEZONUL REGULAT

În cele trei întâlniri dintre râșnoveni și stegari din prima parte a sezonului, victoria le-a revenit de fiecare dată galben-negrilor.

A fost 4-0 în primul meci al sezonului 2022/23, în turul 1 al Cupei României, când o echipă brașoveană cu un lot compus la ora acelui meci din doar 13 jucători a întrecut toate așteptările. După aceea, în campionatul regulat, stegarii s-au impus cu același scor, 2-1, și la Râșnov în etapa a 5-a, și la Brașov în etapa a 14-a, ambele meciuri fiind pline de dramatism.

Galben-albaștrii își doresc revanșa după această serie nefastă, în timp ce galben-negrii au ca obiectiv al 4-lea succes consecutiv contra Cetății, precum și un al 7-lea meci la rând fără înfrângere în acest sezon. Totodată, Carlo Danciu, marcator în fiecare din precedentele trei partide, va ținti cu siguranță un nou gol care să aducă bucurie suporterilor stegari ce vor însoți echipa la Râșnov.

Hai, Steagu’!


Creat de stegari pentru stegari