SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Tărlungeni – un fel de a doua casă | Avancronică

3 min read

Fie că vii dinspre Săcele sau peste Podul Zizinului, munţii pe care îi laşi în urmă capătă o perspectivă mai grandioasă decât ţi-ai imagina. Pe bune, doar uită-te în oglinda retrovizoare sau întoarce capul. La naiba, trage pe dreapta, fă o poză, şi zi mulţam că eşti un om binecuvântat. După asta fii atent să nu ratezi “la dreapta” spre Tărlungeni sau spre stadion, depinde din ce direcţie soseşti.

Chiar dacă pentru unii din voi ar însemna un drum puţin mai lung, vă recomandăm opţiunea Podul Zizinului, pentru că după ce vă veţi minuna de privelişte în oglindă sau cu gâtul invers, traseul vă va purta apoi direct spre munți. Şi spre meci, bineînţeles.

Știm, e divin.

Pe terenul central al complexului din Tărlungeni “stegarii” au jucat vara trecută primul meci al noii era galben-negre contra unui adversar din afara judeţului. A fost un meci intens contra Progresului Spartac Bucureşti – echipă care tocmai promovase în a Liga 3-a – victoria cu 3-1 dându-ne şi mai mult optimism pentru aventura în care pornisem.

Golul de 3-1 înscris de Cristi Cocan contra bucureştenilor a fost primit de suporteri cum se cuvine.

Între timp, echipa noastră a devenit extrem de familiară cu stadionul şi celelalte terenuri de pe malul Tărlungului, jucând acolo alte patru meciuri în ultima jumătate de an:

  • 7 decembrie 2017: 1-2 cu Cetate Râşnov, L3 (terenul 3)
  • 13 februarie 2018: 1-1 cu Abatorul Slobozia, L4 Ialomiţa (terenul 3)
  • 17 februarie 2018: 2-1 cu Cetate Râşnov (terenul 3)
  • 10 martie 2018: 0-0 cu Inter Tărlungeni, L4 Braşov (terenul 2)

Ultimul meci oficial disputat de “stegari” pe stadionul din Tărlungeni a avut loc pe 7 octombrie 2015, când dubla lui Ioan Coman, actualul golgeter al Preciziei Săcele, ne-a ţinut în şah până în prelungiri.

Sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 11:00, vom întâlni Inter Tărlungeni, o echipă care, deşi este nou-promovată, a reuşit deja să-şi facă renume de trupă solidă, având a doua cea mai bună apărare din ligă cu cele numai 11 goluri primite. Doar Avântul Dumbrăviţa, Chimia Oraşul Victoria şi Olimpic Zărneşti au reuşit marcheze contra albaştrilor mai mult de un gol (2-2, 2-0 şi 2-1), “chimiştii” fiind şi singura echipă care a plecat cu toate punctele din zonă. Singurele echipe care au mai reuşit să plece neînvinse de la Tărlungeni sunt Precizia Săcele (1-1) şi Inter Cristian (0-0).

Nici noi nu avem amintiri prea plăcute cu băieţii lui Florin Dârvăreanu, aceştia atenuându-ne elanul în etapa a 4-a cu egalul smuls în prelungirile meciului. După ce Andrii a finalizat în minutul 68 cu capul din plonjon centrarea lui Poenaru, Pencea a profitat în minutul 92 de o nesincronizare a apărării noastre. Semieşecul de pe teren propriu ne-a făcut să realizăm brusc, şi la timp, că bătălia se duce până în ultima secundă.

În retur, Inter Tărlungeni, întărită prin cooptarea a trei foşti “stegari”, Cristi Burlacu, Alin Morjan şi Gabriel Pătraşcu, este neînvinsă şi fără gol primit. Victoriile cu ACS Steagu Roşu (4-0 în deplasare), Avântul Dumbrăviţa (5-0 acasă) şi Prietenii Rupea (3-0 în deplasare) i-au urcat pe băieţii lui Florin Dârvăreanu până pe locul patru, la cinci puncte de podium. Este o clasare onorantă în ciuda celor numai 40 de goluri marcate – cele mai puţine din top 5 – restul echipelor înscriind fiecare de la 70 de goluri în sus.

Golgeterul Interului este Ciprian Albert Neculai, cu 15 reuşite. Puştiul de aproape 18 ani (îi va împlini pe 20 aprilie) ocupă locul 6 în clasamentul general al celor mai buni marcatori, în retur înscriind o dublă în victoria cu 5-0 de pe teren propriu cu Avântul Dumbrăviţa din etapa a 17-a.

Ne vedem la meci. Hai, Stegarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Creat de stegari pentru stegari