SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

„Stegarii” la Națională | Debut victorios pentru Tălmaciu

2 min read

La mijlocul săptămânii trecute, între 13 şi 15 august, trei “stegari”, Sergiu Pîrvulescu, Nicolas Antone şi David Tălmaciu, au fost convocaţi la loturile U17 şi U18 ale Naţionalei României, care a susţinut meciuri de pregătire cu Slovenia (U17) şi Albania (U18).

Dintre cei trei, doar Tălmi, aflat la debutul sub Tricolor, a simţit gustul victoriei.

Naţionala U17 a României, compusă din jucători născuţi după 1 ianuarie 2003, între care s-au regăsit Pîrvulescu şi Antone, a avut evoluţii oscilante în dubla contra Sloveniei.

Cu Sergiu Pîrvulescu (nr. 4) titular în meciul de pe 13 august, Tricolorii şi slovenii erau la egalitate la pauză, 0-0, căpitanul Andrei Pandele ratând un penalty. După reluare, vizitatorii s-au dezlănţuit în faţa echipei noastre, care a efectuat multiple modificări, marcând trei goluri în 10 minute (55-65). Nicolas Antone (nr. 19) l-a înlocuit în minutul 75 pe căpitanul Pandele, fiind martor din teren la stabilirea scorului final, 0-4, două minute mai târziu.

Fără nici un “stegar” pe teren în meciul revanşă din 15 august, Tricolorii antrenaţi de Adrian Văsâi au remizat 2-2.

În confruntările Naţionalelor U18, băieţii lui Daniel Oprescu au câştigat primul meci cu 2-0. În această partidă, David Tălmaciu (nr. 14) l-a înlocuit în minutul 89 pe căpitanul Radu Drăguşin.

Pe 15 august, la Buftea, David Tălmaciu, purtând acelaşi tricou cu numărul 14, a fost titular contra Albaniei, evoluând 75 de minute, până când i-a lăsat locul lui Drăguşin.

În acest timp, România U18 făcuse deja 3-0, graţie golurilor marcate de Ianis Stoica (min. 5), Ion Vasluian (21) şi Louis Munteanu (71).

David Tălmaciu poate fi considerat co-autor la primul gol, obţinând un penalty după ce şutul său din careu a fost blocat cu mâna de un albanez.

România – Albania s-a încheiat 4-1, Munteanu realizând dubla în minutul 80, în vreme ce golul de onoare al oaspeţilor a fost marcat în prelungiri de Cahani.

“Stegarii” revin acum la club sub comanda lui Florin Stîngă, în vederea pregătirii primei etape din campionatul 2019-2020 al Ligii a 3-a. Galben-negrii vor înfrunta Progresul Spartac ’44 Bucureşti pe 24 august, de la ora 18:00, pe stadionul “Silviu Ploeşteanu”.

Pentru meciul SR Braşov – Progresul Spartac sunt deja disponibile bilete online accesând acest link.

Creat de stegari pentru stegari