SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ are viitor | Grupa 2005 este campioană judeţeană

3 min read

Înaintea meciului cu Voinţa Hurez, “stegarii” Grupei 2005 au făcut o poză de grup în recepţia Tribunei I, sub privirile alb-negru ale unor Pescaru, Adamache, Ivăncescu sau Györffy. Erau de câteva zile campionii judeţului la grupa lor de vârstă.

Copiii şi juniori au reprezentat vara trecută una din cele mai mari provocări ale proiectului Steagul Renaşte. Pe 14 iulie 2017 lua fiinţă SR Braşov, clubul menit să ducă mai departe tradiţia FC-ului, însă cam asta era tot ceea ce aveam la momentul respctiv: un nume. Eram într-o cursă contracronometru nu doar pentru încropirea unei echipe de seniori care să le facă faţă cu succes experimentatelor echipe din judeţ, ci şi pentru a organiza un “centru” de copii şi juniori care să permită echipei de seniori o eventuală participarea în Liga a 4-a.

Cum timpul ne făcea marcaj om la om şi în afară de suporterii “stegari” mai nimeni nu dădea credit proiectului, grupele de copii şi juniori ale FC Braşov, ghidate de promisiuni de mai bine şi, bineînţeles, de incertitudinea consistentă din preajma clubului înfiinţat de suporterii “stegari”, s-au orientat către alte cluburi şi şcoli de fotbal din oraş. Un protocol încheiat cu centrul de copii al Coronei Braşov, condus de fostul “stegar” Adrian Szabo (membru cotizant al SR-ului), ne-a asigurat echipe care să reprezinte numele “SR” la categoriile 2004, 2007 şi Interligă (2008-2011). Un alt protocol, încheiat cu ACS Prejmer, ne-a pus la dispoziţie mult necesara echipă de juniori care să evolueze în deschiderea seniorilor.

Dintre toate echipele juvenile, o poveste aparte are Grupa 2005, antrenată de cvadrupla campioană naţională la fotbal feminin Lucia Cormoş-Ghioc. Aceasta este singura grupă de copii de la FC Braşov care a refuzat cu o încăpăţânare pasionantă să schimbe culorile, copiii şi părinţii lor fiind hotărâţi să continue sub galben-negrul “SR”-ului orice ar fi dintr-un motiv cât se poate de clar: “pentru noi, ăsta e Steagu’ !”. În dulcele stil clasic “stegar”, copiii doamnei Cormoş-Ghioc au cucerit titlul chiar în ultima etapă, pe 1 iunie, detronând liderul Corona printr-o victorie cu 2-0.

  • SR Braşov, grupa 2005 – 24 de meciuri, 20 de victorii, 2 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 130-11, 62 de puncte, locul 1

Ca o prevestirea a succesului, SR Braşov 2005 a debutat în campionat cu un 4-0 în faţa rivalilor de la ACS Steagu Roşu, continuând apoi cu victorii la scor în faţa Viitorului Ghimbav (13-0), Transilvaniei Braşov (25-0) şi Preciziei Săcele (6-0).

Şirul rezultatelor pozitive a fost întrerupt pe 5 noiembrie de Forex (3-0), micii “stegari” suferind în ultima etapă a turului a doua (şi ultima înfrângere), cedând Coronei cu 0-2. A urmat un retur în care “stegarii” şi cei de la Corona au mers cap la cap până la confruntarea din ultima etapă, când galben-negrii s-au impus cu 2-0 în meciul pentru campionat.

Miercuri, 6 iunie, au fost copii de mingi pe o ploaie la fel de încăpăţânată precum dorinţa lor din vară de a apăra mai departe onoarea Steagului.

Creat de stegari pentru stegari