SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 7-0 Avântu’ | Intim de noiembrie

4 min read

Să merg de la staţia de la cazarmă până la stadion pe jos e printre lucrurile mele preferate toamna. O zi de sâmbătă dimineaţa care-ţi face obrajii să caute fibra călduţă a fularului scoate din casă doar oameni care au chestii importante de făcut. Sau turişti asiatici care merg cu privirile fixate spre Tâmpa şi mă fac curios să ştiu ce le-o trece oare prin minte.

N-am avut timp să stau la taclale de genul ăsta şi oricum preferam jocul presupunerii. Faţadele scorojite, aerul tare şi un munte colorat sigur contrastau cu zgârie norii şi poluarea oraşului din care veneau ei. Da, am presupus că au venit aici din Shanghai, Beijing sau Tokio şi nu mă poţi împiedica să am prejudecata asta.

Mă gândeam apoi la florile pe care Coco mi-a zis că le va cumpăra când eram la Mielu’ Alb. „Ia ceva de sezon”, i-am zis. „Ce flori de sezon sunt acum?”, m-a întrebat şi mi-am dat seama că habar n-am despre ce vorbesc. „Nu ştiu. Dar orice ai lua, să nu le iei pe toate de acelaşi soi, că aşa se dau doar la iubite şi soţii”, m-am trezit reamintindu-mi ce citisem pe net într-o seară. „Serios?”, a venit o nouă întrebare pentru care am avut un răspuns cât se poate de sigur: „Da, mă. Asta doar dacă nu eşti în vreo relaţie cu vreunul din ei”, şi am râs amândoi pentru că sâmbătă dimineaţa orice glumă e o glumă bună.

„Ei” erau trei dintre jucătorii Avântului din Dumbrăviţa a căror retragerea de pe gazon şi-au anunţat-o la meciul de pe „Silviu Ploeşteanu”. Vezi tu, meştere, pentru noi nu contează că-i Liga a 4-a, contează frumosul joc şi onorarea celor care l-au practicat aşa cum au ştiut ei mai bine. Valeriu Constantin, Viorel Strîmtu şi Ioan Strîmtu se apropie toţi de semi-centenar şi pe 4 noiembrie a fost cam ultima lor şansă să poată spună că au jucat pe dreptunghiul verde din Bartolomeu. Aşa că de aia le-am făcut câte o diplomă şi le-am luat câte un buchet cu flori de sezon.

4 noiembrie 2017. Doar fraţii Strîmtu, Ioan fiind şi preşedintele clubului vizatator, au fost prezenţi sâmbătă, Valeriu Constantin lipsind. 

foto de Cătălin Ignat

Jucătorii Avântului, campioni sezonul trecut în L5, au venit pe „Silviu Ploeşteanu” cu intenţia de a-şi lăsat crampoanele în pământul călcat de istorie şi de a umbla. „Stegarii”, în schimb, trebuiau să bifeze una din victoriile obligatorii. Era nevoie ceva concludent şi pentru moral, dat fiind că galben-negrii veneau după două meciuri la rând fără victorie.

Evident, era vorba doar de scor. După ce a încercat un şut de la distanţă ce a trecut de puţin pe lângă poartă, Vagner s-a aflat la căpătul centrării lui Vîrlan în mijlocul careului, reluând calm şi pe jos din şase metri, lăsându-i portarului doar speranţa unui fanion care nu se putea ridica.

A urmat apoi o serie de cornere cu ocazii mari la poarta oaspeţilor, un cap, al lui Horia Popa, fiind respins de pe linie, un altul, al lui Dumitraş, lovind plasa laterală şi păcălindu-i pentru o clipă pe suporterii de la T2. La naiba, m-a păcălit chiar şi pe mine!

Prima jumătate de oră s-a încheiat cu golul lui Horia Popa anulat pentru offside.

fotografii de Cătălin Ignat

Imediat peste bariera jumătăţii de oră, Claudiu Fânariu a sprintat printre fundaşi şi i-a pus mingea pe tavă lui Alin Damian în marginea careului de şase metri.

Fânariu a continuat să dea frisoane apărării adverse, un alt sprint fiind stopat de portar prin fault. Horia Popa a finalizat sec pentru scorul pauzei, portarul nevând timp să-şi aleagă colţul.

Cel mai frumos gol al meciului a fost marcat în minutul 47, când Damian şi Vîrlan au combinat din prima la 20 de metri, lăsându-l pe Fânariu liber în careu să-şi facă de cap.

Marcajul lejer al vizitatorilor s-a resimţit peste puţin timp, când Damian a reluat din şase metri centrarea lui Vagner. Cinci la zero pentru „stegari”. Însă chiar şi când adversarii s-au ţinut mai lipiţi de băieţii noştri, aceştia tot au reuşit să găsească poarta. Zic aici de capul pe spate al lui Dumitraş care a făcut 6-0 sub escorta protectoare a lui Căpă.

Vîrlan, furnizor a atâtea şi atâtea centrări utile de-a lungul meciului, două finalizate deja prin gol, a pus o rază în plus la cele care străluceau deja deasupra oraşului puţin peste ora amiezii, fructificând pasa lui Vagner printr-o fentă cu stângul şi un şut pe jos cu dreptul.

Fundaşul stânga Pătraşcu şi vârful Damian au adus propriile contribuţii la deja bogata colecţie de bare a sezonului, fluierul final al arbitrului ratificând scorul stabilit în minutul 65.

E posibil să citeşti cronica asta chiar înainte să pleci spre Rupea, sau chiar după ce ai revenit de acolo. Sper că a fost un meci bun şi că te-ai simţit perfect alături de băieţii tăi, cei din tribună şi din iarbă.

Steagul Renaşte prin noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Creat de stegari pentru stegari