SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Precizia 3-1 Steagu’ | Electroprecisul Coman

4 min read

Dacă ar fi fost un meci de 90 de minute, la final aş fi băut o bere în onoarea unui egal cinstit obţinut. Ambele echipe s-au zbătut să joace fotbal pe un teren care abia în repriza a doua s-a mai înverzit, ambele echipe au avut ocazii bune de gol, iar în umbra tribunei în stil britanic, Steagu’ şi Precizia chiar au jucat ca-n Anglia.

Dar cum a fost un meci de cupă, egalitatea de la finalul celor 90 de minute a însemnat că mai trebuie încă o jumătate de oră ca să se decidă echipa calificată. În avancronica telefonică, Adi mi-a tot îndesat în subconştient ideea unui meci decis la penalty-uri, astfel că la fluierul de încheiere al timpului regulamentar m-am gândit că n-aş vrea ca meciul ăsta se decidă la penalty-uri. Nu sunt încă pregătit emoţional pentru un aşa deznodământ, inima mi-e prea şubredă după atâtea şi atâtea întâmplări.


Meciul până la prelungiri

Poate că dacă Mutu nu uita că sunt şi adversari pe teren şi meciul nu începea de la 0-1, altfel ar fi decurs jocul. Aşa, obligaţi să se dedice şi mai mult atacului, „stegarii” s-au descoperit în apărare, iar asta le-a permis săcelenilor să-şi creeze o serie de ocazii cărora Mutu li s-a opus inspirat.

Horia Popa a tras atacul după el şi putea egala la capătul unei faze spectaculoase, însă transversala i-a negat şansa. A fost cea mai mare ocazie de egalare a galben-negrilor în prima repriza, şuturile necizelate ale lui Oprea şi Cocan completând topul.

Repriza a doua a debutat ca şi cea din meciul cu ACS, cu o mare ocazie a adversarilor – şut pe lângă – semn că băieţii noştri trebuie să-şi pună pălăriile de concentrare în secunda în care ies din vestiar, ca să nu mai fie nevoie de astfel de momente pentru a se activa.

„Stegarii” au egalat în cele din urmă cu două minute înaintea orei de joc, Horia Popa reluând cu capul, din plonjon, centrarea perfectă a fundaşului-lateral-pompier Pătraşcu. Mai târziu braşovenii au avut şansa de a prelua conducerea, însă centrarea lui Popa pe jos a fost deviată de un adversar, iar mingea ne-a tachinat pur şi simplu ţopăind de două ori pe transversală înainte de a fi respinsă de portar în corner. Lovitura liberă trimisă peste poartă de veteranul Coman a adus cu sine şi finalul a 90 de minute satisfăcătoare ca prestaţie, mai ales ţinând cont de faptul că am jucat cu patru rezerve în primul unşpe.


După prelungiri

Pun golul prin care săcelenii au făcut 2-1 pe seama aceleiaşi lipse de concentrare. În minutul 95, deci după cinci minute, un Coman liber în marginea careului de şaişpe metri de parcă avea scut deflector a trimis mingea în plasă printr-o execuţie demenţială – foarfecă laterală.

Meciul a fost în cele din urmă decis aşa cum preconiza Adi şi apoi Morsanu în pauză de la unşpe metri, însă dintr-o singură lovitură. Chiar dacă era doar minutul 105, „stegarii” au cedat psihic şi n-au mai reuşit să ameninţe cu adevărat poarta rossonerilor, singura ocazie fiind un şut dezamăgitor trimis pe lângă de nou-intratul Damian.

S-a încheiat 3-1, săcelenii merg în faza următoare a cupei, în timp ce „stegarii” îşi fac acum planuri doar pentru campionat.


La final

Cei circa 80 de suporteri „stegari” care au reuşit să găsească timpul pentru a fi alături de băieţi într-o friguroasă după-amiază de marţi au cântat pe tot parcursul meciului, iar la final o parte din ei au sechestrat în stadion preţ de vreo cinşpe minute un grup de vreo 20 de săceleni, care îmbătaţi de bucuria victoriei au crezut că pot striga vulgarităţi şi apoi pleca liniştiţi acasă. Prezenţa jandarmilor a împiedicat orice contact fizic, însă a fost haios cetăţeanul care mi-a arătat treningul său negru cu nişte dungi galbene şi îmi striga „eu sunt mai stegar decât tine”.

Peste tot pe unde am fost până acum prin judeţ am încercat să avem un comportament cât mai decent, să ne încurajăm echipa şi la final să strângem după noi peturile şi ambalajele produselor consumate în timpul meciului. E o minimă formă de respect pe care o putem arăta celor care s-au străduit să ne primească în cele mai bun condiţii. Departe de noi ideea de a merge oriunde în judeţ şi-n ţară puşi pe scandal, însă lipsa de respect a oricui, atât faţă de noi cât şi faţă de club, va fi întâmpinată cu ostilitate, indiferent dacă „doar strigam şi noi aşa în glumă, ca la fotbal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Creat de stegari pentru stegari