SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 1-1, 3-0 Făgăraş | Cronica Finalei de Juniori C

2 min read

Finala Judeţeană a Juniorilor C (2005) a adus duminică în Tribuna Oficială a stadionului “Silviu Ploeşteanu” circa 250 de spectatori, care au creat o atmosferă frumoasă pe toată durata confruntării.

După ce Adrian Szabo (al 4-lea cel mai tânăr marcator “stegar” din istorie) şi Marian Ivan (al 3-lea cel mai bun marcator “stegar” all-time) au dat lovitura onorifică de start a meciului, copiii în galben-negru şi roz-negru au părut apăsaţi de miza meciului în primele minute.

Aceştia şi-au revenit însă treptat, iar până la finalul reprizei ambele echipe au avut câte un gol anulat.

Dacă reuşita “stegarului” Alex Toderaşcu a venit după o evidentă poziţie de offside, anularea golului lui Ionuţ Alexa a fost eronată.

Pe lângă golul anulat, decarul braşovean Alex Toderaşcu a mai nimerit în prima repriză şi rădăcina stâlpului stâng al porţii lui Andrei Ciolacu.

Portarul galben-negrilor, Cristi Balcan, a menţinut scorul alb în debutul reprizei a doua prin două intervenţii excelente, mai întâi într-o situaţie de unu contra unu şi apoi la o lovitură liberă executată de Marius Jiga.

Toderaşcu a flirtat din nou cu golul în minutele următoare, însă şutul său cu dreptul de la circa 22 de metri a zguduit doar încheietura barelor.

Golul mult aşteptat a venit până la urmă în minutul 64. Recuperarea lui Patrick David în jumătatea proprie a dat startul unui contraatac excelent construit cu pase din prima de către Mark Puşcaş şi Albert Ciocănel, şi finalizat, cu ceva noroc, de Alex Toderaşcu, al cărui şut de la aproximativ 12 metri a ajuns în plasă în ciuda opoziţiei lui Ciolacu şi a căpitanului Moţoc.

Acelaşi Toderaşcu a făcut un hattrick-ul barelor peste puţin timp, când a trimis o torpilă de la 16 metri, din lovitură liberă, direct în transversală.

Spre cinstea lor, făgărăşenii nu au capitulat vreo secundă, iar la ultima acţiune ofensivă a meciului Ştefan Moţoc s-a înălţat mai sus decât oricine pe linia careului de 6 metri, reluând în stâlpul drept centrarea lui Flavius Farcaş, pentru ca apoi Alex Pelei să restabilească egalitatea în urma haosului care a urmat în careu.

La loviturile de departajare pentru desemnarea campioanei judeţene a juniorilor C, făgărăşenii nu şi-au putut tempera euforia după egalarea reuşită cu nici 10 minute în urmă, ratând prin Pelei, Farcaş (bară) şi Jiga (peste).

“Stegarii” au început excelent seria, parada lui Balcan la execuţia lui Pelei fiind completată de şuturile precise ale lui Toderaşcu, Vlad Lupu şi Luca Gomboş.

S-a cântat îndelung pe “Silviu Ploeşteanu” duminică seară, iar la final ambele echipe au primit ovaţiile spectatorilor.

STEAGU’ SUNTEM NOI!

Creat de stegari pentru stegari