SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Steagu’ 0-0 Alexandria | Cronica meciului

2 min read

Pe o zi cu vreme perfectă pentru fotbal, Copiii Oraşului antrenaţi de Florin Stîngă şi Toto Şanta au obţinut a 3-a remiză consecutivă, reuşind în acelaşi timp şi al 3-lea meci la rând fără gol primit.

Au evoluat: 99. Albert Popa (19 ani) – 20. Daniel Răducan (20), 4. David Tălmaciu (16), 5. Eduard Renţa (16), 13. Daniel Dumbravă (24) – 14. Florin Stîngă (40), 10. Cătălin Grigore (19), 8. Robert Marin (16) – 29. Dragoş Sandu (16), 23. Adrian Stoian (21), 17. Horia Popa (25)

Au mai intrat în repriza a 2-a: 7. Nicolas Antone (16), 26. Dragoş Popa (17), 22. Raul Toader (20)

___

Avalanşa de goluri în poarta noastră anticipată de sceptici înaintea returului a fost anulată de jocul tactic magistral pe care antrenorii au reuşit să-l implementeze tinerilor “stegari”.

Coeziunea defensivei creşte de la meci la meci, adversarii fiind nevoiţi după strofocări îndelungate de a găsi culoare să recurgă la mingi înalte, peste apărare, şi să forţeze chiar lovituri de la 11 metri.

Aşa a stat treaba şi sâmbătă pe Silviu Ploeşteanu. “Stegarii” au răspuns dominării teritoriale adverse prin încercări de contraatac. Din păcate, senzaţia pregnantă a fost că ne-a lipsit inspiraţia la ultima pasă şi la finalizare.

Fundaşul central Eduard Renţa a venit primul aproape de gol (min. 26), şutul său din colţul careului de şase metri, din recentrarea cu capul a lui David Tălmaciu, fiind parat de portarul Olteanu.

Dar cea mai mare ocazie a meciului a fost ratată de căpitanul Horia Popa în minutul 35, când liber, din şase metri, a reluat cu capul peste transversală centrarea excelentului Daniel Răducan, din flancul T2-ului.

___

Click pe imagine pentru a vedea rezumatul meciului. Înscrie-te şi obţine acces cu 24 de ore mai devreme la toate rezumatele. 

___

Iar când defensiva noastră a manifestat vreun scurtircuit, cum a fost cazul în minutul 69, Abi Popa a ţinut bine colţul scurt, blocând şutul lui Câmpanu şi scutindu-l astfel pe Renţa să-şi aprofundeze mustările de conştiinţă.

Echipa este într-o creştere vizibilă, iar rezultatul din acest weekend a venit să demonstreze că prestaţia de la Turnu Măgurele nu a fost un accident. Dincolo de rezultat, însă, avem aplauzele generoase cu care spectatorii i-au răsplătit pe băieţi la finalul meciului. Suntem într-un moment de construcţie, atât în ce priveşte filosofia cât şi jocul propriu-zis, iar înţelegerea şi răbdarea sunt esenţiale pentru un final dorit de toţi “stegarii” şi braşovenii.

Sâmbătă viitoare, pe 6 aprilie, de la ora 17:00, Copiii Oraşului mai trebuie să facă o dovadă a constanţei şi valorii lor, în faţa celor de la Flacăra Horezu, vice-liderul clasamentului.

STEAGU’ SUNTEM NOI!

___

Steagul Renaşte prin #CopiiiOraşului – susţine-i prin patreon.com/srbrasov!

Creat de stegari pentru stegari