SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Scrisoare deschisă a preşedintelui clubului

4 min read

Am preluat funcţia de preşedinte şi administrator a clubului SR Braşov în noiembrie 2018, la puţine zile după ce am împlinit 29 de ani. Preluarea acestei funcţii, pe care unii detractori o consideră în continuare un El Dorado al faimei şi finanţelor, a venit la pachet cu asumarea datoriilor pe care clubul le-a generat în intervalul iulie-octombrie către jucători, staff tehnic, personal auxiliar de la stadion, furnizori şi bugetul de stat.

Am făcut o nebunie, pe scurt. Am făcut-o pentru că nu era altcineva dispus să o facă, fără un interes ascuns, şi pentru că nu voiam să văd dispărut proiectul iniţiat pe 14 iulie 2017 împreună cu alţi “stegari”. Ţin cu Steagu’ de la 9 ani şi pentru mine echipa asta, SR Braşov, este singura care poate pretinde legături istorice şi afective cu întreagă tradiţie “stegară”, independent de absenţa posesiei brandului, palmaresului şi a altor astfel de lucruri.

Efortul, financiar şi logistic, depus în ultima jumătate de an pentru a asigura existenţa clubului flirtează cu miracolul. Nu am fost singur în acest efort şi le mulţumesc din adâncul sufletului tuturor celor care au înţeles ce vrea să însemne acest club, care este filosofia sa şi poziţia pe care o pretinde în cadrul comunităţii. Fără voi, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, dragi copii, nu am fi reuşit să ducem la final sezonul.

Nu sunt un om de afaceri. Dar pentru că am fost binecuvântat cu un serviciu stabil şi bine plătit, pentru că am făcut de-a lungul anilor nişte economii, am reuşit să investesc în club, în intervalul noiembrie 2018 – iulie 2019, aproximativ 100.000 lei. Nu există un contract de creditare între mine şi club, sunt bani investiţi în ideea de a-i fi bine clubului, de a ne putea ridica din abis. În paralel, securizarea unor contracte de sponsorizare înainte de 1 aprilie 2019 ne-a permis să reducem şi din datoria acumulată de club către ANAF de la startul sezonului 2018-2019.

Chiar şi aşa, se părea că familia “stegară” va îndura un nou faliment, în lipsa perspectivelor pentru un viitor durabil.

Până la urmă, toate aceste eforturi, care au culminat în zilele de 13-14 iulie cu achitarea a 95% din datoriile către actuali şi foşti jucători şi membri ai staff-ului tehnic, au determinat pe doamna Sandu şi domnii Mitroi şi Renţa, să se alăture total proiectului Steagul Renaşte în această vară, pentru a reda Steagului strălucirea de odinioară.

Din păcate, tot entuziasmul creat de nerăbdarea debutului în noul campionat a fost spulberat în seara zilei de 24 august 2019 de lipsa la meciul cu Progresul a celui de-al doilea medic. Chiar dacă un medic a ajuns până la urmă la stadion, a fost cu cinci minute prea târziu pentru a se mai putea remedia situaţia.

Omisiunea aceasta, la care se adaugă şi întârzierea înregistrării la FRF, înaintea sezonului, a parteneriatului dintre SR Braşov şi şcoala de fotbal Kids Tâmpa, mă obligă să-mi prezint demisia din funcţia de preşedinte a clubului pe care îl iubesc, dar pe care în aceste ultime săptămâni, prin neatenţia mea generată de oboseală, stres şi probleme personale, l-am privat de o asociere benefică cu una din cele mai bune şcoli de fotbal din Braşov, şi am compromis debutul în actuala ediţie de campionat.

Chiar dacă au fost demarate din această săptămână procedurile pentru redactarea actelor care să parafeze transferul atribuţiilor către noii investiori, consider că ieşirea mea din consiliul de administraţie a clubului nu se poate face decât prin această demisie.

Demisia mea nu afectează în nici un fel preluarea clubului de către noii investitori.

Pentru umilinţa de sâmbătă seară le cer public scuze tuturor suporterilor, galben-negri şi bleu-albaştri, care au venit sâmbătă seară la stadion (aproape 1000 de persoane) sau pe transmisia live în aşteptarea unei confruntări de zile mari. Le cer public scuze jucătorilor ambelor echipe şi conducerii clubului Progresul Bucureşti.Le cer public scuze tuturor sponsorilor şi partenerilor clubului nostru, şi membrilor cotizanţi de pe platforma patreon.com/srbrasov.

Însă, erorile pe care le-am comis eu în ultima perioadă nu trebuie să vă altereze sentimentele pozitive faţă de acest club şi să vă ţină departe de stadion la viitoarele meciuri. Familia “stegară” este trecută prin multe şi grele încercări, şi mereu a demonstrat că momentele cumpănă o fac şi mai puternică.

Vă asigur că noua administraţie a clubului nu se va confrunta cu astfel de ieşiri în decor şi că este capabilă să ţină Steagu’ sus în lupta pentru promovare din acest sezon. La meciul de sâmbăta viitoare, 31 august, cu FC Pucioasa de la ora 18:00, vă veţi convinge de acest fapt.

Începând de astăzi, rămân ceea ce sunt de la vârsta de 9 ani: un simplu suporter al culorilor galben-negre, care va continua să ajute în măsura posibilităţilor sale clubul.

Cu consideraţie,

Răzvan Dobrică (fost preşedinte, mereu suporter)

Creat de stegari pentru stegari