SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

Protocol de colaborare pentru ”Silviu Ploeșteanu”

4 min read

Clubul SR Brașov a încheiat astăzi varianta finală a protocolului de colaborare pentru utilizarea Stadionului Silviu Ploeșteanu (Tineretului) de către echipa de seniori și echipa U16 înscrisă în Liga Elitelor, pentru sezonul competițional 2020-2021.

Marți am fost invitați la Primăria Brașov pentru o discuție detaliată cu dl. Primar George Scripcaru și dl. Emilian Cernica, directorul Direcției de Administrare a Infrastructurii Sportive din Brașov, la finalul căreia am convenit să semnăm contractul de utilizare pentru stadion. În urma discuțiilor care au durat o oră, am primit acordul de la Direcția de Infrastructură Sportivă pentru a utiliza contra cost Stadionul Silviu Ploeșteanu (Tineretului). Conform unei hotărâri dată de Consiliul Local Brașov, am fost înștiințați că nu se mai poate folosi o proprietate aflată în administrația locală decât în baza unui contract financiar de utilizare facturat pe oră, indiferent că vorbim de organizarea jocurilor sau antrenamente.

Din dorința de a rămâne în locul pe care îl considerăm cu toții acasă, am finalizat în dimineața aceasta protocolul de colaborare pentru utilizarea stadionului în sezonul competițional 2020-2021, între SR Brașov și Direcția de Administrare a Infrastructurii Sportive aflată în subordinea Primăriei Brașov. Totodată, împreună cu protocolul de colaborare am depus în cursul acestei zile documentația necesară procesului de omologare pentru Liga 3 la sediul Federației Române de Fotbal, împreună cu solicitarea de a organiza jocurile pentru seniori sâmbătă, iar duminică pentru Liga Elitelor U16.

După stabilirea programului competițional ce va fi anunțat zilele următoare, urmează să perfectăm și contractul final de utilizare contra cost pentru Stadionul Silviu Ploeșteanu, conform discuțiilor de marți cu dl. Primar George Scripcaru și dl. director Emilian Cernica.

„Având în vedere parcursul competițional la nivelul federației de Fotbal și că există în momentul de față în Brașov echipe de Liga 3, ne-am întâlnit să stabilim un parcurs și etapele de pus la punct împreună cu ei pentru ca infrastructura sportivă a municipiului Brașov să fie utilizată de către echipa acestui club de fotbal. Direcția Infrastructură Sportivă a municipiului va stabili, pornind de la discuția de astăzi, un parcurs, un program, și vom stabili concret un mod de utilizare a acestei infrastructuri de către echipa de fotbal. Mă interesează să sprijinim prin implicarea noastră această echipă. Cred că este un sprijin necesar, nu ne propunem să facem afaceri sau venituri, ci doar să gestionăm această perioadă în condiții corecte, împreună cu această entitate sportivă. Ne interesează să aibă un parcurs cât mai bun iar lucrurile să fie bune din perspectiva fotbalului. Le-am prezentat astăzi și ceea ce înseamnă infrastructura sportivă la nivelul Municipiului Brașov, pe investițiile pe care le avem în bazele sportive – Metrom Carpați, Tineretului, și Sala Polivalentă. Stadionul Tineretului va intra și el în modernizare, avem un capitol bugetar aprobat, însă până acum am făcut curățenie și igienizare pentru a-l putea utiliza, iar după ce va fi efectuată o expertiză, se va face un proiect tehnic și această locație va intra într-un proces de modernizare. În paralel, gândim un alt concept, un stadion nou pe care dorim să-l construim în apropierea Sălii Polivalente, lucru despre care de asemenea am vorbit astăzi.“

a declarat marți dl. Primar George Scripcaru

Reamintim tuturor că Stadionul Silviu Ploeșteanu (Tineretului) a devenit în toamna anului trecut proprietatea Direcției de Administrare a Infrastructurii Sportive, aflată în subordinea Primăriei Municipiului Brașov, după ce lichidatorul clubului FC Brașov SA a pierdut definitiv în instanță procesul prin care intenționa să păstreze obiectivul și să îl vândă Primăriei. Până la acel moment, de la falimentului lui FC Brașov din 2017, pe stadion au jucat două echipe, SR Brașov (3 ani) și Sepsi OSK (turul sezonului 2017-2018), echipe care au avut în grijă stadionul și buna funcționare a acestuia.

„Mulțumim primăriei pentru că ne-a primit astăzi la discuție. Am stabilit împreună cu domnul primar un plan etapizat pentru a reveni pe Stadionul Tineretului cât mai curând. SR Brașov va reveni cu echipa de seniori și cea de juniori Liga Elitelor pentru meciurile oficiale. Urmează să perfectăm în zilele viitoare această înțelegere între primărie și clubul nostru și așteptăm programarea Federației Române de Fotbal pentru campionat, având în vedere că în momentul de față situația este incertă. Vom face un contract de utilizare a Stadionului Tineretului, contra cost, după ce primim un răspuns în legătură cu seria în care vom fi repartizați și programul competițional complet până în luna mai“

a declarat marți purtătorul de cuvânt de la SR Brașov, Alexandru Filip

Urmează să găsim și o soluție finală pentru organizarea tuturor antrenamentelor de la grupele de copii și juniori, cât și pentru antrenamentele zilnice ale echipei de seniori.

#SteagulRenaște prin noi!
Susține proiectul pe 
www.steagunumoare.ro

Creat de stegari pentru stegari