SR Brașov

Steagu' Renaște prin noi!

PRIM-PLAN | Tinerețea față-n față

2 min read

Cea mai recentă victorie stegară în fața adversarilor din această sâmbătă, Sepsi II Sf. Gheorghe, poartă o semnătură neașteptată. Pe 2 noiembrie 2021, cu exact o lună înainte de aniversarea majoratului, Andrei Dedu, mijlocașul nostru central, a coordonat succesul cu 2-0 reușit în prima etapă a returului contra echipei care ocupa la momentul respectiv locul secund în clasamentul Seriei a V-a.


YouTube player

Aflat atunci la primul său start în tricoul galben-negru (și abia a patra apariție în total), Dedu a creat o pasă decisivă pentru deschiderea de scor adusă de Ștefan Răchișan în minutul 69, iar peste doar cinci minute a marcat printr-un șut la firul ierbii primul său gol pentru Steagu’. Cu acea reușită el a intrat pe locul 13 în topul celor mai tineri marcatori stegari din toate timpurile, având în acel moment vârsta de 17 ani și 11 luni. Copiii Orașului nu s-au sfiit să-și pună amprentă pe meciurile Steagului, mai ales că în ultimii ani clubul galben-negru le-a oferit din plin această oportunitatea.

Din actuala echipă stegară, adolescenții care au strâns deja minute, goluri sau alte contribuții în acest sezon sunt Marius Savu (19 ani), Robert Hamciuc (18), Ovidiu Sterian (18), Andrei Nicoloiu (18) și, bineînțeles, Andrei Dedu (18), în vreme ce din lotul oaspeților de mâine fac parte și patru foști tineri stegari – Denis Rența (18), Andrei Mitu (18), Bogdan Cîrstean (21) și Sergiu Șerban (18). Dacă Rența a jucat pentru club acum două sezoane, Mitu, Cîrstean și Șerban au evoluat pentru galben-negri în varii momente ale sezonului trecut, Șerban ocupând locul 9 în clasamentul celor mai tineri marcatori stegari. El a înscris de cinci ori pentru SR Brașov în ediția de campionat 2021-22, fiind al doilea golgeter al echipei.

Sâmbătă, pe 3 septembrie, de la ora 17:00, în etapa a 2-a a Ligii 3, să sperăm că tinerețea stegară, ajutată și de experiența jucătorilor mai vechi, va scrie o nouă pagină frumoasă în iarba stadionului Silviu Ploeșteanu.

  • vezi aici toate informațiile necesare despre meciul SR Brașov – Sepsi II Sf. Gheorghe din acest weekend

– UN ORAȘ, O ECHIPĂ –

Steagul Renaște prin noi!


Creat de stegari pentru stegari